Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon
részletek »

Orvosi műhiba fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Háriné Eszéki Marianna - Előzmények2018.10.22. 13:36 | Válaszolok | #75680
Háriné Eszéki Marianna

Kedves Éva!

Mi az orvos neve? Nagyon ismerős helyzet. Nálam megvolt a hepatojejustomia, de tályogot kaptam, azóta kínlódok. Facebookon privátban küldd el, gyanítom ugyanaz.

Köszönöm

Háriné Eszéki Marianna - Előzmények2018.10.22. 13:36 | Válaszolok | #75679
Háriné Eszéki Marianna

Kedves Éva!

Mi az orvos neve? Nagyon ismerős helyzet. Nálam megvolt a hepatojejustomia, de tályogot kaptam, azóta kínlódok. Facebookon privátban küldd el, gyanítom ugyanaz.

Köszönöm

Szabó László2018.08.03. 17:27 | Válaszolok | #75608
Szabó László

Tisztelt Ügyvéd Úr! B kategóriás jogositványom meghosszabításának kérésekor a háziorvos nem adta meg a hosszabitást arra hivatkozva,hogy egy hónapja enyhe strokom volt -csak beszédzavar-és neurológiai felülvizsgálatot kért.(38 éve vezetek B10-ben vagyok) Az 1/2018.(I.12) EMMI rendelet melléklete szerint A következő szív-és érrendszeri betegségek fenállása esetén az egészségi alkalmasságot csak szakorvosi vélemény ismeretében és akkor lehet megállapítani,ha a kérelmező betegségét eredményesen kezelték A 4.1.1. j pontja vérzéses vagy ischaemiás stroke/ traumás intracerebrális vérzés /tranziens ischaemiás roham(TIA) Mivel a zárójelentés szerint vérzés egyáltalán nem volt a zárójelentés BNO kódja G4590 átmeneti agyi ischaemiás attak(TIA) amit a kórház neurológiai osztályán egy infuzióval kezeltek,majd 3 nap mulva hazaküldtek.a beszédzavar már másnap elmult és azon kivül sem bénulás sem mozgásszervi zavar sem semmilyen rosszulét nem volt.A bent töltött 3 nap alatt vérvétel,nyaki ultrahangvizsgálat,szívultrahangvizsgálat EKG vizsgálat volt de sehol nem találtak összefüggést a beszédzavarra sem másra.A kérdésem az ha eredményesen kezeltek megtagadhatja -e az alkalmasságot a neurológus és ha igen hová fellebbezhetek ,mert semmi bajom nincs ami a gépkocsivezetést befolyásolná. Tisztelettel várom válaszát. Szabó László

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Kovácsné Klára2016.03.07. 13:40 | Válaszolok | #74963
Kovácsné Klára

Tisztelt Ügyvéd Úr!
15 éves fiam 8 hónapja biciklivel elesett,a bal keze fájt,duzzadt volt. A készített rtg. negatív. Négy nap múlva újra látta baleseti sebész,,mert nem múlt el a fájdalom és a duzzanat sem.Egy hétre Benet gipszet helyeztek fel.Tehát egy hét múlva újabb baleseti sebész,újabb rtg. Szintén negatív.Fokozatosan terhelhető, gipsz ex. az ambuláns lapon ez áll. A fájdalom csökkent, a duzzanat megszűnt. Két hónap elteltével a gyermek újra fájlalta a kezét, újra baleseti sebészet, újabb rtg. Ismét negatív. Fájdalomcsillapító gélt javasoltak,ami jó is volt. 5 hónap eltelt a gyermek nagyon fájlalta a hüvelykujját.MR vizsgálat történt,ahol leírják: a nyeregizületi rés szűkebb, a metacarpus basisának ulnáris pereme deformált, csontvelő oedema, degeneratív jelzavar látható.Az os capitatum distalis harmada és az os trapesoieum között 8 4 mm-es különálló csontos képlet látható.S még ez áll az MR leleten: ÁTTEKINTVE A KORÁBBI RTG. FELVÉTELEKET,AZOKON AZ 'I.metacarpusbasisa ulnáris peremének ,mérsékelten dislocált fraakturája látható.,mely periosteális callussaal gyógyult. Mind a 3 rtg vizsgálat és az MR vizsgálat ugyanabban a kórházban történt. Az MR leletet egy másik intézmény baleeti sebésze nézte meg, aki kézsebészhez irányított. A kézsebész szerint nem igazán lehet mit tenni már, /külföldön dolgozó orvos/ fiatal korára való tekintettel nyeregizületi arthrodesis készítése javasolt, hogy a fájdalom megszűnjön. Elvittem másik kézsebészhez is,akinek a véleménye: a sérüléstől eltelt több hónap miatt , a gyermek életkora miatt csak konzervatív kezelés lehetséges,mert a műtéti elllátás technikai nehézségei miatt, nem biztos, hogy ennél jobb status lenne elérhető. Szóval vagy merevítik a gyerek újját, vagy fájdalommal él. Egyenlőre a fájdalmat választotta, lelkileg nem készült fel rá,hogy merev legyen az újja.
Tisztelt Ügyvéd Úr, Doktor Úr/ Az lenne a kérdésem, hogy orvosi műhibának tekinthető a a 3 negatív rtg lelet? Hiszen a 4. doktor látta, amit az előző 3 nem ugyanazokon a felvételeken, s hivatalosan is leírta a leleten.Persze már én is látom a törést, de könnyű azt látni,amire felhívták a figyelmet. Végezetül,van a gyermekemnek joga kártérítésre? Ellőre is megköszönve válaszát. Kovácsné Klára

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd - Előzmények2016.01.30. 13:52 | Válaszolok | #74939
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd

Tisztelt Schiller Rita Asszony !

Az orvosi műhiba tlap fóruma orvosi műhiba tárgyban történő nyilvános kommunikáció céljára lett létrehozva a feltételezetten orvosi műhiba elszenvedői ill. hozzátartozóik között. Ennek ellenére a tárgyban hozzám intézett kérdésekre is válaszolni szoktam. Az Ön kérdése azonban nem orvosi műhiba tárgyú. Javaslom, a kérdésével keresse meg a kezelőorvost, vagy forduljon orvos válaszol jellegű internetes portálon keresztül anaestheiológus orvoshoz.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, belgyógyász szakorvos

Hirdetés
Schiller Rita2016.01.16. 06:40 | Válaszolok | #74931
Schiller Rita

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Én csak kérdezni szeretnék.Az édes anyámat 2015 májusában műtötték,63 éves erős cukor beteg szív betegsége is van stb.Tavaly méh eltávolítása volt mert olyan szinten le szált a méhe hogy a hüvelyén szinte ki jött.Elméletileg a húgy hólyagját is műtötték mert mert az is meg süllyedt.A kérdésem az lenne hogy érezhette a műtétet amiröl iszonyatos fájdalomról számmólt be mert altatni nem merték de a gerincébe be adni nem tudták az érzéstelenitőt mondván hogy a csigolyái össze vannak csúszva.Így gyenge bódításban csinálták végig a műtétet helyi érzéstelenítéssel ami el mondása alapján úgy érezte bele hal a fájdalomba.Most megint műteni kell mivel a húgyhólyag sülyedést nem csinálták meg.A kérdésem újra át kell neki élni ezt a fájdalmat?Nincsen erre meg felelő érzéstelenítö?A mütét közben az orvosa végig arra kérte hogy bitja ki már nem sok van hátra másfél órás mütét volt.Szerintem ez embertelen hogy az embert így műtik meg.

dr. Petrássy Miklós ügyvéd - Előzmények2015.10.05. 11:10 | Válaszolok | #74752
dr. Petrássy Miklós ügyvéd

Tisztelt MM !

A közölt adatok alapján nem lehet választ adni.


Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd

M M2015.10.03. 11:32 | Válaszolok | #74737
M M

Tisztelt Ügyvéd Úr.

Lenne egy olyan kérdésem hogy születésemkor kaptam vérátömlesztést és véradáson derült ki hogy hepatitis c vírus hordozója vagyok kaptam egy éves interferon kezelést ami hatásos volt de megmondták hogy sose leszek teljesen gyógyult.Ilyen esetben lehet e kártérítési igényt kezdeményezni.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel M M

Natasa2015.04.12. 19:00 | Válaszolok | #73588
Natasa

Tisztelt Cím!

Én egy 27.5 éves 3 gyermekes családanya vagyok és érdeklődnék, hogy hová és/vagy kihez fordulhatok mert eddig csak elutasítást kaptam ORVOSI MŰHIBA miatti kérelmemmel?
Előzmények:
3-szor volt császármetszésel szülésem a legutóbbi lassan 5 éve és azóta többször voltam orvosnál mert egy nagy csomó van a hegból kiindulva a hasamban de azt mondták semmi gond majd elmulik stb \ mit kabarézok \ lekezelően ugye 2 hete előre türemkedett az egesz hasam a párom azonnal bevitt az egri SBO-ra azt hittük sérv ott kiderült operálni kell mert idegentest maradt bennem.
A sebész ordított de azt mondta nincs hely adott időpontot de figyelmeztettet nagyon vigyazzak mert belehalhatok ha a hasnyálmirigy is begyulad, mivel a csomo tokozódott idegen test már be van.
A másik UH-s orvos elkezdett orditani, hogy nincs nekem jobb dolgom mint este fél 8-kor az SBO-ra szaladgálni ekkor a párom szoban kikelt és még őrá hivtak biztonságiakat amit a többi beteg sem és mi sem tartottunk indokoltnak mivel nem fizikálisan hanem szoban fejezte ki \dühét/ijedtségét azaz számonkérte hogy mért ne jöhetnénk be ha baj van biztosan nem jókedvünkből mentünk be.
A lényeg persze ez nem olyan fontos csak hogy értsék miben kérem a segítségüket.
A fájdalomcsillapítók már nem használnak, aludni ülni alig tudok!
Sajnos anyagilag nem állunk jól, 5-en élünk 70.000 HUF-ból és az anaszteziológiara s egyébb vizsgálatra való bejutás is gondot okoz!
Már most is ott tartok, hogy mikor elmentem a háziorvoshoz az labor és az EKG miatt ami az anaszteziológiára kell ordított tőlem kérte számon, hogy ki mondott ilyeneket nekem és nyomdafestéket nem tűrő szavakat használt, tehát már most én rajtam csattan az ostor, még én vagyok a hibás mert beteg vagyok ( persze amit szerintem ők okoztak ).
Azóta most megoperáltak és megvan minden dokumentumom, hogyan tovább?
Köszönettel!
Natasa

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.09.23. 19:28 | Válaszolok | #72134
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Zorger Zsuzsanna Asszony !

Lenti leírásából arra lehet következtetni, hogy az iü-i orvosszakértői vélemény Önre nézve kedvezőtlen, azaz nem támasztja alá a kereseti követelést, ill. már a szakvélemény kiegészítése is megtörtént, mely szintén nem hozott kedvező változást. A per ilyen előrehaladott szakaszában én sajnos már nem vállalkozom arra, hogy megkíséreljem megfordítani a per állását.
Budapest, 2014. szeptember 23.

Üdvözlettel: dr. Petrássy MIklós ügyvéd, szakorvos

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü