Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: Dr. - Laci [10. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: Dr. - Laci [10. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.08. 16:53 | Válaszolok | #56956
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Claudia !

Igen, lehet esély egy sikeres kártérítési perre, de nem a nőgyógyász ellen. Biztosabbat azonban az iratok átolvasását követően tudnék mondani. Éppen a közelmúltban fejeztem be egy igen hasonló ügyet. Ha gondolja, keressen meg, személyesen részletes tájékoztatást tudok adni.
2012.12.08.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.08. 16:49 | Válaszolok | #56955
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Laci !

A bicepsnek mind a hosszú, mind a rövid fejének jóval ritkább sérülése relatív műtéti indikációt jelent. Általánosságban az ellátás lehet funkcionális (mely mielőbbi irányított tornakazalést jelent), továbbá lehet műtéti is. Bizonyos műtéti megoldások csak friss esetben végezhetők.
Hogy az Ön konkrét esetében milyen megfontolások alapján döntöttek a konzervatív kezelés mellett, azt én természetesen nem tudom megmondani, következésképpen arról sem tudok véleményt alkotni, hogy történt-e orvosi mulasztás (műhiba).
2012.12.08.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Claudia0019882012.12.06. 14:14 | Válaszolok | #56917
Claudia001988

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az én történetem a következő, csoki cisztát találtak a petefészkemen ezért laparoszkópos műtétet végzett a nőgyógyászom. Ez egy hétfői napon történt, szerdán már haza is akartak küldeni mert ez már egy rutin műtétnek számított, csak az volt a bökkenő, hogy hétfő du - tól amint ételt és italt fogyasztottam azonnal belázasodtam, valamint nagyon fájt a hasam és a mellkasom! Hétfőtől péntekig mondtam az orvosomnak illetve a nővéreknek, hogy mik a panaszaim de csak azt mondták hisztizek! Szombaton már a fájdalomtól elájultam mire anyukám mérgesen felszólította az orvosomat, hogy most már igazán vizsgáljon meg és küldjön további vizsgálatokra!
(Megjegyezném ez volt életem első műtétje soha semmi bajom nem volt!)
Mellkas és hasi ultrahang után végre látta a kezelő orvosom is , hogy nem hisztiztem 6 napig a semmiért, mert beleszúrt jó néhány helyen a vastagbelembe ezért egy sürgősségi sebészeti műtéten estem át, minek következtében stomás lettem!

Ezek miatt szeretnék műhiba pert indítani a nőgyógyász ellen!
Lenne ennek esélye?

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Lacky1313 - Előzmények2012.12.06. 10:52 | Válaszolok | #56912
Lacky1313

Elnézést a durvamagán véleményért!Nos sajnos mint írtam sem az ULTRAHANG sem Pedig a RÖNTGEN vizsgálat nem történt meg,amellyel felálítható lett volna a diagnózis.Első alkalommal ezeket elvégezték ki is mutatta a kezdödö sub ileust,de vesemedence gyulladással haza küldték,majd 2 nap után visszavittük és ekkor második alkalommal ezen vizsgálatok végzése elmaradt!Majd 5 óra múlva édesanyám halott volt.Írtam Önnek PrivátbanSzívesen találkoznék Önnel személyesen.Ezért is indultunk neki a pernek.

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.05. 19:07 | Válaszolok | #56894
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Lacky1313!

Lenti levelének előzményét törölni voltam kénytelen a kórháznak jogában áll ... kezdetű rész miatt. Bár megértem az elkeseredettségét, de ilyen kijelentéseknek ezen a fórumon nincs helye.
Azt írta korábbi hozzászólásában, hogy elsőfokon elvesztették a pert. Azt kérdezi, mi a teendő. A teendő az, hogy határidőben el kell dönteni, hogy fellebbezni kíván-e vagy sem. Más teendő véleményem szerint nincs.
Nem írta, hogy a perben volt-e jogi képviselője. Ha igen, ő az un. orvosi műhibaperek gyakorlata alapján bizonyára tájékoztatta Önt, hogy önmagában a diagnosztikus tévedés nem alapozza meg a kártérítési felelősséget. Csak akkor, ha a diagnózis felállítását megelőző, azt célzó tevékenysége során felróható mulasztást vétett, melynek következtében nem került megalapozott döntési helyzetbe. Pl. nem végzett el egy szükséges vizsgálatot.
Részletekről véleményt mondani nyilván nem tudok, mert nem ismerem sem az eü-i dokumentációt, sem a peranyagot.
Budapest, 2012. december 05.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Hirdetés
Lacky13132012.12.05. 18:23 | Válaszolok | #56893
Lacky1313

Elfelejtettem leírni édesanyámnak ileusa volt amit már az első kórházba szállítás napján a röntgen kimutatott mégsem vették figyelembe vesemedence gyulladással haza küldték.Később a sokkba halt bele amit az ileus és az akkut hasi katasztrófa okozott nála.Második alkalommal nem volt se röntgen se UH!

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.03. 01:20 | Válaszolok | #56806
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Éva!

Lenti levelében azt írja, hogy ha tudok, segítsek. Konkrétan azonban nem írja le, hogy miként várja segítségemet, s nem fogalmaz meg kérdést sem.
2012.12.03.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Éva2012.11.28. 10:25 | Válaszolok | #56576
Éva

Tisztelt ügyvéd úr!
Fogorvosi műhibával kapcsolatosan kérem a segítségét.
A lányom pár hónappal ezelőtt gyökérkezelésre járt egy magán fogorvosi klinikára, nem kevés pénzt fizetett a kezelésekért, pont annak a reményében , hogy minden rendesen lesz megcsinálva. Bízott a fogorvosban, hiszen több éve oda járt.
A gyökérkezelés során beletört a tű a fogába, de őt erről nem értesítette senki.:(
A sors úgy hozta , hogy el kellett költöznie és más fogorvoshoz került.
Ott a röntgen felvételek egyértelműen kimutatták, hogy tű van a fogában, de olyan helyen , ahol
csak műtéti beavatkozással tudják kivenni.
Ráadásul kiderült , hogy allergiás az acélra.
Nem beszélve arról , hogy gyulladásba van a foga.
Megkereste a volt fogorvosát , tájékoztatta az esetről és próbált egyességre jutni vele, de nem sikerült megegyezniük. Minősíthetetlen volt az orvos hozzáállása, még a lányom érezte magát kellemetlenül, bár ő a szenvedő alany. Fenyegette és rágalmazta őt, orvoshoz nem méltó magatartással.
Ezért kérem , ha tud segítsen !
Előre is hálásan köszönöm türelmét és megértését!
Tisztelettel Éva!

Joe - Előzmények2012.11.27. 11:44 | Válaszolok | #56546
Joe

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Köszönöm szépen a válaszát, tudom, hogy minden eset egyedi elbírálást igényel, csak az ember próbál minden lehetőségbe belekapaszkodni és információkat, véleményeket gyűjten.i Jelen pillanatban rendőrségi eljárás van folyamatban, ennek az eredményére várunk.

Tisztelettel,
Joe

Laci2012.11.26. 20:59 | Válaszolok | #56530
Laci

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Két hónapja egy kb. 20 kg-os tárgy emelése közben a jobb felkarom belső részén erős, görcsös fájdalmat éreztem, miközben kiesett a kezemből az emelt tárgy. Olyan erős volt a fájdalom, hogy egy rövid ideig eszméletvesztésem is volt. Kb. 30 perc telt el mire lábra tudtam állni. Következő nap reggel bementem egy rendelőbe, ahol közölték, leszakadt a bicepszem. Beutaltak az ügyeletes traumára, mivel szerintük műteni kell. A traumán megvizsgáltak ketten is. A vizsgálat során szintén eszméletvesztés közeli állapotba kerültem. Lefektettek, közben kiállítottak egy ambuláns lapot. Közölték velem, jegelnem kell és fájdalomcsillapító géllel kell kezelnem, egy hét után fokozatosan terhelhetem. Fokozódó panasz esetén kontrollvizsgálatra jelentkezzek.
Az eltelt hatvan nap alatt a panasz nem fokozódott, viszont nem is javult. 5 kg.-nál nehezebbet nem tudok emelni.
Később hallottam, hogy néhány napon belül műtéttel gyógyítható lett volna, így már nincs rá esélyem. Kérdésem, történt e műhiba?

Válaszát előre is köszönöm, Laci.

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü