Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: Zorger - Nagy [2. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: Zorger - Nagy [2. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Zorger Zsuzsanna2014.09.20. 19:22 | Válaszolok | #72104
Zorger Zsuzsanna

Tisztelt Ügyvéd Úr! Szeretném Önnel felvenni a Kapcsolatot,kissé bonyolult az ügyem de én úgy érzem igazam van!! Mellrákom volt,2008.-ban.2011-ben kértem mellhelyre állítást,amit meg is csináltak,az Orvos aki a műtétemet vállalta el mondtam az előzményeket, és azt,hogy sugár kezelést kaptam a mellemre,azt monda semmi gond! Azt ajánlotta mind kettőbe implantátumot helyez,ez a legegyszerűbb én mint naiv és hozzá nem értő bele egyeztem.1.napos műtét volt szinte az utcáról estem be a műtőbe! Amikor magamhoz tértem rögtön szóltam Neki,hogy az egyik mellem jóval nagyobb mint a másik,erre az volt a válasza mindennap masszírozzam és 1/2.-alatt majd helyre áll!Másnap haza engedett én vidéki vagyok és Bp.-ten maradta az unoka öcsémnél aki értem jött a kórházba Ő is rögtön azt kérdezte miért nagyobb az egyik mellem,de ha csak ez lett volna a legkevesebb sajnos trómbozíst kaptam, 1/2.-re be tokosodott! Rendszeresen jártam hozzá,varrat szedés fájdalom stb. Amikor már elegem lett megkerestem az Osztály Főorvosát és nem mondtam el neki azt hogy engem hol és ki műtőt,csak kértem a véleményét akkor Ő azt mondta ha Ő műtőt volna akkor nem ezt az eljárást választotta volna,én naív akkor el mondtam azt,hogy a kollégája végezte ezt a műtétet és máris fordult a kocka,rögtön másként vélekedett :( Helyre hozzák,ki kellet venni a mellemből az implantátumot és majd 2.-naponta jártam kötözésre !! Ezt csak felületesen írtam le közbe be pereltem a az Orvost,folyik a perem lassan 3.dik éve most kaptam ugyan attól az orvostól szakvéleményt aki megvizsgált mint orvosszakértő és többszöri felszólításra és büntetésre el küldött több szakvéleményt amire az Ügyvédnőm azt mondta ezt már meghaladja az Ő tudását és keresek másik ügyvédet!!! Nagyon hálás lennék Önnek ha segítene,sajnos újra daganatos lettem és műtétem volt nyirokcsomórák!! Nem tudok kihez fordulni az Igazamért!! Köszönettel,és Tisztelettel. Zorger Zsuzsanna

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.08.17. 07:42 | Válaszolok | #71686
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Judit !

A béltükrözésnek és a béltükrözés során történő mintavételnek lehetnek szövődményei. E szövődmények egyes esetekben a beavatkozás kockázatának minősülnek /azaz az elvárható gondosság mellett következnek be/, más esetben azok bekövetkeztéhez felróható orvosi magatartás /pl. a beavatkozás kivitelezésének technikai hibája/ vezet. Az Ön által leírt üzenet alapján - a részletek és a teljes orvosi dokumentáció ismerete nélkül - nem lehet arról nyilatkozni, hogy az ismertetett ellátáskor melyik eset történt, következésképpen arról sem, hogy bárkit ill. a kórházat terhel-e kártérítési /vagy egyéb/ felelősség az egészségkárosodásért.
2014. augusztus 17.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi és biztosítási szakjogász

Judit - Előzmények2014.08.12. 11:19 | Válaszolok | #71627
Judit

Lányomnál 2014.06.hóban allergiás érgyulladást diagnosztizáltak.
Számos orvosi vizsgálat kórházi bent fekvés után megállapították, hogy a bélben lehet a gyulladás.
Ezért 2014.08.04. bél tükrözést végzetek.
A vizsgálatsorán mintát vettek a bélfalról és az egyik mintavétel közben artériás vérzés lépett fel. A Dr. úr meg nyugtatott elállította a vérzést nem lesz probléma.
Két nap múlva szűnni nem akaró alhasi fájdalmak jelentkeztek. rögtön vittem az orvoshoz aki ultrahangon megállapította folyadékot lát a biopszia helyén ezért kórházba utalja.
Két nap infúzió után műtétre került sor , közölték velem hogy a minta vétel mellet kilyukadt a bél fal és gyulladás alakult ki ezt össze varrták és a vakbelét is kivették. most antibiotikumos kezelést kap de állapota aggasztó mert a fájdalmai nem enyhülnek.
Tehetek e jogi lépéseket a gasztroenterológus ellen ?

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Nagy Györgyné - Előzmények2014.08.08. 18:57 | Válaszolok | #71594
Nagy Györgyné

Tisztelt ügyvéd úr! Köszönöm,hogy válaszolt levelemre. Azóta anyukám itthon van ápoljuk állapota aggasztó.Fel kelni nem bír nagyon fáj a lába ahol el volt törve.Itt most csak még mindíg az a gondunk,hogy hiába vizsgálta ki az igazgatóság az esetet érdemleges válasz nincs.A megkapott zárójelentések ellentmondásosak .A pszichiátrián kiadotton az áll,hogy fürdetéskor észlelték a bal láb rendellenes pozícióját ezért röntgenre küldték.A homlokán esett sebről szó sincs.A traumatológiai zárójelentésben pedig az áll,hogy a pszichiátriától vették át ahol végtag rövidülést észleltek,elmondás szerint a délelőtti órákban még a saját lábán közlekedett.a fejsebről itt sem esik említés.Az igazgatóság vizsgálat szerint pedig valóban ágyról való leesés történt?? eddig ez sehol nem hangzott el.Ráadásul furcsán áll az egész combja olyan mintha szét lenne csuszva vagy mi kanülált csavarozást végeztek ez áll a papíron.Tehát válaszunk nincs csak anyukám szenvedése van amit már néha nehéz sírás nélkül kibírni mert hiába vigyázunk fáj neki meg ugye ott van a csúnya seb ami már a térdén is megjelent.Nem rabolom tovább idejét .Köszönöm hogy meghallgatott és válaszolt.Tisztelettel Nagyné Rózsi

Etelka2014.07.03. 18:47 | Válaszolok | #70765
Etelka

Szeretnék.érdeklödni.a.lép.mütéttel.kapcsolatban.mi.történik.a.mütét.után.?milyen.kezelések.és.gyogyszerek.kelenek.akinek.nincs.lépe?kérem.segitsenek.egy.özvegy

Hirdetés
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.06.18. 23:31 | Válaszolok | #70456
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Nagy Györgyné Asszony !

Úgy tűnik, hogy Ön határozott elképzelésekkel rendelkezik, jórészt saját maga megadja a válaszokat a feltett kérdéseire.
A felügyeleti kötelezettség megsértésének feltételezése esetén egy kártérítési perben a bíróságok azt vizsgálják, hogy a beteg állapota által igényelt ápolói-orvosi felügyeletet megkapta-e a beteg. Pl. megvolt-e a jogszabály által előírt optimális ápolói létszám stb. Fontos, hogy a kellő gondosságú felügyelet meglétét az alperesi kórháznak kell bebizonyítania.

Egy feltételezett orvosi-ápolói mulasztás esetén lehetséges eljárásokról a honlapomon olvashat.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy MIklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.06.18. 23:23 | Válaszolok | #70455
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Neményi János Úr!

A kártérítési per esélyeivel, az esetleges felróható orvosi magatartással kapcsolatban véleményt csak a teljes eü-i dokumentáció birtokában tudok mondani. Ehhez vagy személyes találkozó szükséges - és azt követően részemről az iratok, ill. szükség esetén a szakirodalom áttekintése -, vagy a véleményezés a honlapomon olvashatóak szerint az online tanácsadás keretében lehetséges.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Füzy Árpád - Előzmények2014.06.18. 14:11 | Válaszolok | #70400
Füzy Árpád

Kérem, hogy csatlakozzanak azon betegek, akik csontritkulásra, vagy más daganatos megbetegedésekre, biszfoszfonát csoportba tartozó gyógyszereket szednek, és osszák meg tapasztalataikat.

facebook.com/biszfoszfonatok

Neményi János2014.06.18. 09:17 | Válaszolok | #70390
Neményi János

Feleségemnél 2010 végén adenocarciomát találtak. Megműtötték. A fél éves áttét mentességet máj, mellkasi nyirokcsomók és az agyi áttét követte. A tarceva nevű gyógyszer hatására két évre daganat mentes lett. Múlt év végén derék, és bal láb fájdalmai jelentkeztek.

Az Idegtudományi Intézet vezető radiológusa felvetette a csontfolyamat lehetőségét az elmozdulás nélküli combnyak törés megállapítása mellett. Január 25.-én a Baleseti Kórház sebésze kizárta a csontáttétet, és a konzervatív kezelés helyett a műtétet javasolta. Az Ender szegezést el is végezte.

Három hét után megjelent a láb teljes hosszában az ödéma és a fájdalom. A sebész, amikor felkerestük felmutatta az időközben litykus képet mutató (a szegezések mellett) és közölte hogy nincs sebészi teendő.

Másfél hónappal később, a fertőzésre jellemző fűrészfog lázzal visszavittem feleségemet. Egy hetes hezitálás után a Szeptikus Osztályra helyezték át, hiszen többféle baktériumtól volt fertőzött, amik hatása a műtétet követő negyedik héttől bontakozott ki.

A literszámra belé töltött antibiotikumok nem segítettek, így két tisztító műtét, illetve az eredeti műtét során beépített szegelések, velőűri implantátum kivétele következett, mérhetetlen szenvedések, és fizikai leépülés mellett.

Megjelentek a légzési nehézségek. Az alig több mint két hete készült CT már a korábban folyamatosan tiszta mellkasban új tüdő kapuban lévő 3 cm-s képletet, és további patológiás nyirokcsomókat mutatott. Feleségem június 11.-én meghalt.

Több onkológussal beszélve mindegyik súlyos hibának találta, hogy az orvos nem kérte ki onkológus véleményét, és e szakértelem hiányában zárta ki a csont átétet. Több onkológus szerint az elmozdulás nélküli törést konzervatív módon kellett volna kezelni, kizárva az akkor már csontfolyamatot jelző szövetbe való behatolás, a tumor sejtek közvetlen nyirok, és véráramba juttatása helyett. További tétel. hogy ez az eljárás a halálhoz vezető úton jelentős fertőzést is kizárhatta volna. no meg a rengeteg szenvedést.

Megbocsáthatatlannak látom, hogy az első kontrollkor nem azonnal a Szeptikus Osztály segítségét kérte az orvos.

Tisztában vagyok vele, hogy az alapbaj a Tarcevával szemben minden bizonnyal kialakult teljes, vagy részleges rezisztencia, mégis úgy látom a tájékozódásaim nyomán, hogy a Tarceva-Alimta kombináció, illetve a biszfoszfonát a konzervatív combnyak törés terápiája következtében esetleg még akár éveket is adhatott volna nekünk.

Tisztelt Doktor Úr!

Számomra egy kártérítési per nem az anyagi igény, hanem elsősorban a saját lelkiismereti terhem miatt lenne lényeges, hiszen most úgy vélem, hogy meg kellett volna akadályoznom a műtétet, tudva, hogy ha történt téves diagnózis, hibás orvosi döntés, majd ápolás elmulasztása, az az orvos bűne.

Tudni szeretném az igazságot. Ennek érdekében, és a leírtak alapján kérdezem, hogy Ön látja-e értelmét kártérítési per indításának?

Tisztelettel:

Neményi János

Nagy Györgyné 2014.05.26. 18:56 | Válaszolok | #69946
Nagy Györgyné

Anyukámat 2014.05.15-én Kórházba utalta a házi orvos Rossz vérképpel.bal lábujján fekélyes sebbel.A sebészetre vették fel ahol a főorvos úr elmondta mik az esélyek.05.17-én zavart viselkedése miatt a pszichiátriára vitték át Másnap látogatáskor közölték,hogy a traumatológiára vitték.Megkerestük őt és mint megtudtuk combnyak töréssel szombaton megműtötték.Látva megrökönyödésünket meg kérdezték nem is tudtunk róla? Hát nem pedig telefonon beszéltem velük 16 óra 52 perckor,Megkérdeztük hogyan történt hogy ilyen előfordulhat egy kórházba nem kaptunk választ csak annyit,hogy a néni este nagyon fájlalta a lábát és a doktornő röntgenre küldte onnan a műtőbe.A homloka is fel volt repedve,nem is emlékezett semmire azt mondta gorombák és agresszívak az ápolók-Bár beteg volt de járókerettel járt anyuka és most vissza kapunk egy még jobban összeomlott járni alig tudó állandó ápolásra szoruló beteget.A már megkapott zárójelentés alapján az esti fürdetésnél észlelték a törést!!???Járókeret nélkül nem bírt menni ami itthon volt mert ott nem kapott.Hogyan lehetséges hogy nem kapunk választ az esetre??Azért mert nem vállalják fel hogy Ők a felelősek ha mi így vittük volna be beszakadt homlokkal törött lábbal kéken-zölden minket hivatalból feljelentettek volna nem e bántottuk öt.Itt meg egy zavarodott kis asszonykára nem tudtak figyelni mikor azért vannak ott.hogy kezelni tudják az esetet.Ezt munkakörében elkövetett veszélyeztetésnek is nevezhetjük és jegyzőkönyvnek is kellett volna lenni mert nem igaz,hogy senki nem látott semmit akkor hogyan került ágyba ujra?A sebészeti zárójelentésen nem szerepel a törés pedig ők is el vitték a röntgenre a felvett betegség miatt!!Mit lehetne tenni hogy a felelőst elővegyék??köszönettel Nagyné Rózsi

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü