Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: dr. - dr. [3. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: dr. - dr. [3. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.05.16. 14:10 | Válaszolok | #69785
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Judy !

Hogy történt-e szakmai hiba, arra a kérdésre csak a teljes eü-i dokumentció birtokában tudnék válaszolni, s valószínűleg akkor is csak szülész-nőgyógyász szakorvos kolléga véleményének kikérése alapján.
Ha a szövettani vizsgálat révén a patológus azt jelzi a klinikus felé, hogy conisatio során a metszés nem az épben történt, nem jelenti önmagában azt, hogy az oparatőr hibázott, ill. hogy orvosi műhibát vétett.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.05.16. 14:04 | Válaszolok | #69784
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Bornemissza Márió Úr!

Amennyiben az Ön által leírtak szerinti események kellőképpen dokumentálva is vannak, abban az esetben valóban alappal merül fel az eü-i szolgáltatók kártérítési felelőssége.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.05.16. 14:00 | Válaszolok | #69783
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Fehér Liliom !

Elévült.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Fehérl Liliom2014.05.12. 13:19 | Válaszolok | #69719
Fehérl Liliom

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Édesanyámat 2001.decemberében műtötték Pécsett nyaki gerincsérvvel. A műtétet követően nem kapott véralvadásgátló injekciót a hasfalába. 2002.januárjában agyi stroke következtében bal oldalára lebénult. A neurológus, aki kezelte a storke után nekem megmondta, annak következtében alakult ki a vérrög, hogy nem kapott véralvadásgátlót.
Tudom, hogy nagyon régen volt már, de az lenne a kérdésem, hogy elévült e már az ügy, érdemes e kártérítést kérnem?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel Üdvözlöm Önt.

Bornemisza Márió2014.04.17. 01:31 | Válaszolok | #69206
Bornemisza Márió

Tisztelettel! Az én történt, hogy apukám többszörös 4x szívinfarktusos 2014.04.08-án keddi napon az ügyeletre kellet vinni szívgörcs miatt bent mondták neki megtámadta valami a szívét menjen beutalóért majd Szolnokra ... majd haza jöhetett az állíta szerint nem írt alá semmi okiratot, hogy önszántából kijön. 2014.04-.10-én csütörtök hajnalban 5:18-kor hívta anyu a 104-et jajgatva fogta szívét mellkasa nyomódott apunak a diszpécser sima Mezőtúri mentőt küldött hiába mondta anyu mi a panasz szívinfarktusos mellkasi fájdalom szívgörcs. 2 mentős jött ki majd se kezelés se ekg nem volt tolószékbe ültetve kidöcögött a föld útról lassan sziréna nélkül anyu sietett utána egyből egy ott dolgozó s egy beteg állítása szerint a mentőből sétálva kellet bemennie segítség nélkül majd a lépcsőn felérve összeesett. Anyu beért látta, hogy pumpálják majd az ajtót becsukták. Kijött a mentős anyu érdeklődött s közölte, hogy a pulzusa leállt jobban van de már úton az autó és elszállítják ez volt 6:00-kor. Utána 10 percre vagy 15-re kijött az orvos(megjegyzem azt mondják, hogy nőgyógyász mert nincs más) közölte, hogy elhunyt. A segítség elvileg úton volt de 15 perc alatt nem ért oda se 40 perc múltán se. Bent voltunk bátyám intézte, hogy ne boncolják azt mondja látta azt a számítógépbe, hogy a halál beállta 6:55! De már bent volt 6-előtt bent volt és itt semmi felszerelés és nem hívtak hozzá helikoptert vagy rohammentőt. Orvosi műhiba. Itt ebben a Mezőtúri kórházban nagyon sok középkorú beteg huny el. Panaszkodnak a rossz ellátásra s az ápolókra orvosokra. Egy óvoda tele bohóccal. Segítségüket kérném. Elérhetőségem 06/30-229-3080 vagy Anyukám Kőházi Erzsébet 06/20-538-9237 e-mail: reylin20@freemail.hu nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Bornemisza Márió

Hirdetés
Judy2014.04.16. 20:30 | Válaszolok | #69202
Judy

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A segítségét szeretném kérni, hogy hová forduljak, ugyanis 2013.júliusában voltam egy spontán nőgyógy.-i rákszűrésen, amiről csak októberben tájékoztatott az orvosom, hogy P3 a cytológiám eredménye, és erre írt fel antibiotikumot szájon át szedhetőt és hüvelytabblettát. Novemberben ismételt rákszűrés volt, újra P3-as értékkel, amiről hivatalosan csak 2014. jan.27-én kaptam levelet,hogy hüvelygyulladásom van.DE mivel én érdeklődtem az érintett nőgyógyásznál, ő előjegyzett conisatio-s műtétre, így jan. 13-án megtörtént a rutinnak nevezett kisműtét.Itt is lehetne piszkálódni szerintem, hogy miért csak akkor küldenek levelet, amikor már a műtétről zárójelentésem van?! Ennek eredménye, hogy a kimetszés nem az épben történt, tehát a diagnózis: méhnyak rosszindulatú daganata. Felkerestük, a 100 km-re levő klinikát, ahol jan 31-ére előjegyeztek wertheim-es műtétre, minden nőgyógyászati szervemet kipakoltak 35 évesen.Erről 2 hét múlva megjött a szövettani eredmény, ami szerint 32 eltávolított nyirokcsomóban, petefészekben, méhemben nem volt tumor,nem találtak áttétet sehol, (Hál'Istennek)és kezelések sem kellenek.A nagyműtét óta majdnem 3 hónap eltelt, voltam controllon minden rendben, már vérrög sincs, de hormonpótló tablettát kell szednem. A kérdésem ezek után az lenne, hogy ha a kisműtétet végző orvos rendesen eltávolítja a méhnyakról azt a gócot, tehát nagyobb kúp alakú részt vág ki, akkor az épben történik a kimetszés és nem kellett volna 35 évesen a méhemet, petefészkemet nyirokcsomókat eltávolítani?Elképzelhető-e, hogy a kisműtétnél hibáztak, mivel csak P3 volt az érték, ami csak gyulladásra utal, nem pedig daganatra.Megkímélhettem volna a családot illetve magamat a lelki, fizikai és nem utolsó sorban anyagimegrázkódtatástól? Egy 3 éves kisfiam és egy 9 éves lányom van, és már nem lehet több gyerekem, illteve 35 évesen klímax tünetei jelentkeznek, nem tudtam dolgozni hónapokig.Egy hete álltam munkába,de megterhelő, viszont a gyerekeket nevelni, rendezni, etetni kell. Vissza mehetek-e a kisműtétet végző orvoshoz, hogy legyen egy pár álmatlan éjszakája, vagy legalább mondja ki, hogy BOCS HIBÁZTAM! Válaszát előre is köszönöm.

Júlia - Előzmények2014.04.13. 09:26 | Válaszolok | #69135
Júlia

Tisztelt Dr. Úr.
Köszönöm válaszát, én arra gondoltam, hogy édesanyánk szenvedését nap mint nap végignézem, talán ha helyes diagnózist állapítottak volna meg és megkapta volna az érelmeszesedés plakk leválás miatt bekövetkezett oxigénhiányos agyi károsodás miatt a megfelelő gyors segítséget, mondjuk az intenzív osztályon ezt mondták, ha hozzánk került volna azonnal, talán megmentettük volna, de most már nincs remény meg fog halni.
Sajnos a deminenciája az érelmeszesedési mikroplakkok leválása miatti oxigénhiány volt és nem szenilis deminencia. Az ügyelet a téves diagnózis miatt küldte a pszihiátriára. Az intenzíven mosták kezeiket és leállították mind a három gyógyszer adagolását. A pallaitiv ellátást javasolták, mert meg fog halni.
Eltelt másfél hónap és még mindég él, borzalmas nehezen tápláljuk, mert nem akar enni sem inni.
24 órában vele vagyok, éjjel és nappal.
Nem dolgozhatok, rengeteg pénzbe került eddig és kimerülésig ápollom, ápoljuk testvéreimmel.
Ott kell éljek, ápolót nagyon nehéz találni 24 órára, és egy ember képtelen ellátni éjjel és nappal.
Anyukánk nem perképes, cselekvőképes, ő olyan lett mint egy 2 éves gyermek. Nincs godnokság alá helyezve, hiszen az eset február végén történt. Pelenkázni kell, vizelet katéter van felhelyezve neki, injekciós pumpával tápláljuk erőszakkal.
Minden orvos akivel konzultáltam azt mondta menthetetlen. Anyukám nagyon akar élni a tiszta pillanataiban, megismer bennünket, fél a haláltól, és nem akara továbbra sem az ételt magához venni, mert mondja, hogy megmérgeztek a gyógyszerekkel.\ Nem tudom mi van velem, nem tudom miért ringatom magam folyton, nem tudom miért reszket a kezem- lábam. Hova vitettetek? Mit csináltak velem? Tönkretettek, miért nem tudok járni?\ Ezeket mondja, és én tudom, hogy igazat mond, és nem tudok mit válaszolni neki.
A másik percben belesüllyed egy régi gyermekkori világába, édesanyját és édesapját hívja szüntelen, de olyan keservesen hogy a szívem majdnem megszakad. Órákon át éjjel és nappal, csak akkor tér magához amikor felrázzuk ebből az állapotából.
Dr Úr , fogalmam nincs ki és kinek kellene bármilyen felelősséget vállalnia. Az orvosoknak anyukám lehet a 30 ezredik strokos félre kezelt beteg, de nekem csak egy édesanyám van, akiről fiatal felnőtt korom óta gondoskodtam így vagy úgy.
Most is mellette vagyok éjjel és nappal, ami nem kis lemondással jár. Gerincsérvvel műtöttek, és nem bírom emelgetni, mindenképp ápoló segítséget kell majd igénybe venni, ami nagyon költséges.

Kértem az eü dokumentációt de nem adták ki, ezért nem is tudok pontosat írni a kezelesekről, csak annyit, hogy a pszihiátria megváltoztatta a diagnózist szenilis deminenciáról, kevert deminencirára, miután megmondtam nekik, h. Polgári pert indítok a kórház ellen.

Édesanyám élete, szenvedése, és a mi szenvedésünk, nem anyagi és anyagi kárunk az, amiért szeretnénk pert fontolgatni, de ő nem tud sajnos kiállni igzáért.
Tisztelettel: Júlia

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.04.11. 22:28 | Válaszolok | #69119
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Júlia !

Amennyiben Ön arra gondol, hogy Ön indít, mint károsult kártérítési pert a kórház ellen az édesanyja tönkretétele miatt, elsőlegesen azt kell felmérni, hogy milyen nem vagyoni hátrány érte Önt a történtek révén. (Amennyiben az eü-i ellátás még az új Ptk. hatályba lépése előtt, azaz 2014.03.15. napja előtt következett be.) Azaz miként változott meg az Ön élete, mindennapjai az édesanyjával történtek miatt. Ezen kérdés megválaszolásától függően lehet/érdemes eleve azt mérlegelni, hogy javallott-e kártérítési pert indítani. A kártérírtési per sikerének ugyanis a felróható orvosi magatartás mellett szükséges feltétele, hogy azzal okozati összefüggésben kár követlezzen be (nem az édesanyjának, hanem a kárigényt érvényesítőnek, azaz Önnek !).
Amennyiben az édesanyja, mint károsult tekintetében merül fel a kártérítési igény érvényesítése, a leírtak alapján elsőlegesen az a kérdés, hogy Ő jelenleg cselekvőképesnek, perképesnek teklinthető-e.

Ha nem polgári peres eljárásra gondolt, hanem büntetőeljárásra, annak esélyeivel kapcsolatban értékelésre ennyi információ alapján végkép nem vállalkozom.

A őszinte válasz igényével kapcsolatban nem egészen értem: Ön azt gondolja, hogy a korábbi kérdésekre nem őszintén válaszoltam ????

Bp. 2014.04.11.

Üvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, eü-i szakjogász

Júlia2014.04.09. 11:37 | Válaszolok | #69046
Júlia

Édesanyámat testvérem októberben elvitte magához h. ne legyen egyedül a kis házikójába, amihez rettenetesen ragaszkodott. Egyik gyermekénél sem maradt egy heten túl, szeretett a saját kis otthonában lenni, így gondoskodtunk róla 15 éven keresztül, amióta meghalt édesapánk. Most 87 éves , és decemberig ott tartotta a testvérem nála, jó szándékkal természetesen, de ő napi szinten könyörgött nekik, hogy vigyék haza,, és odáig fajult a dolog, hogy édesanyánkat erőszakkal, mondhatni fogva tartották egy 6. emeleti , egészségtelen , északi oldali , napfény nélküli lakásban, ami teljesen beüvegezett erkéllyel rendelkezett. Édesanyám légszomjjal, küszködött, ordított , sírt,, hogy nem kap levegőt, szeretne ház menni de nem vitték haza a kicsike kertes házába.
Mi, többi testvérek, akik távolabb élünk mindezt a skypon keresztül napi szinten sajnos végignéztük, és nem siettünk anyukánkat segítségére, mert a nővérünk a legjobbat akarja neki , úgy véltük.
Egyik pillantról a másikra anyukánkat viselkedése nagyon agresszív lett azok a nyugtató cseppek, / hallopiryn/ és altatót htására, amit egy psihiáter asszony írt fel neki. Állapota tovább romlott és szenilis deminenciát diagnoztizáltak nála.
Egyre rosszabbul lett, mentőt hívtak, de nyugtatót kívül semmit nem kapott, be akarták a szenilis demineniával utalni, de nem engedték, mert mag a pihiáter is azt mondta , hogy artanának neki, leesne z ágyról, eltörhti a lábt stb.
Nővérem tömte a felírt cseppekkel, és az altatóval és továbbra sem vitte haza, ő pedig őrjöngött, sírt, agresszív lett, semmilyen ételt és italt már nem fogadott el, mert félt, hogy megmérgezik, és biztos volt benne, hogy azért nem viszik haza, mert már eladták a kicsi házikóját.
Ez február közepén tötrtént, megtörték édesanyánk akartát, és ő egyik percről a másikra nem volt már ugyanz az ember. Én ezt sajnos későn ismertem fel, és rohantam haza, amire a nővérem már hzavitte, tél közepén magára hagyták, egész éjjel egyszáll bugyiban kint ült a kis udvarán, és jajgatott.
Embertelen módon hagyták éjszakára egyedül, nem várták meg amíg megérkezem, szeencsére a szomszéd meghallotta a jajgatását és bevitte magához.
Amikor én megérkeztem szörnyű rossz állapotban találtam, ki kellett hívni a mentőt a sürgősségin kötöttünk ki.
8 órán keresztűl várakoztunk, és észre sem vettük, hogy az állandó jjgatása miatt egy mentő átszállította a pszihiátriára. Nem lehettem bent a vizsgálatokon a súlyának beteg édesanyámmal, ugyanis kizavartak.
Mint utólag kiderült szervi probléma nem volt, enyhe tüdőgyulldása volt amit a pszihiátrián kezeltek.
Akaratunk ellenére beutalták, a nővérem aláírta amit az orra elé raktak olvasatlanul , sajnos.
5 napig minden nap bent voltunk a pszihiátrián, és végignéztük ahogyan anyukánat, lekötözték, éjjel és nappal altatták, nyugtatóztak, különféle pszihiátrián gyógyszerekkel túlszedálták. 3. Napon ugyanis láttam, hogy teljesen elkékült a szája, a két kézfeje, a két lábfeje, hiába szóltam senkit nem érdekelt, éreztem, hogy ez ngy baj és vezekedtem a nővérekkel kik folyton úgy adták be az infúziót, hogy a gyógyszer nem a vénájába ment, hanem a bőr alá.
Rohantam 5. Nap a kezelőorvosához, de anyukám mar mentő én volt , ugyanis nekem volt igazam, hogy gyógyszertúldagolás miatt oxigénhiányos állapotba került, kómába került és rohamkocsi vitte az intenzív osztályra. 5 napíg feküdt ott, a kezelő orvosa elmyarázta mi történt.
A pszihiátrián a gyógyszerekkel túlszedálták, nem z első eset, hogy a deminencia gyógyszerek miatt ide kerülnek a betegek, és meghalnak. CT vizsgálat kimutatta, az oxigénhiány miatti elváltozást, ők megmentették az életét, súlyos tüdőgyulladást is kapott a pszihiátrián amíg szedálták, éspedig egy olyan baktérium mail fertőződött amit csak kórházban lehet elkapni.
Ő szegénykém ezt i s túlélte, de óhaj nem lesz többé egészséges, a lábán ment be a sürgősségire, most pedig ágyba van kényszerítve, nem tud járni, beszélni, felfekvést kapott amíg túlszedálták, téves diagnózist állapítottak meg nála, ugyanis nem szenilis denenciája ölt, hanem a stressz hatására, hogy nem vitték has az otthonába az első könyörgésekor, érelmeszesedés miatti mikroplakkok váltak le az agyi erekben, ami miatt oxigénhiányos állapot lépett fel az agyában, amit súlyosbított a téves szenilis deminenciára adott gyógyszer, valamint az altatók, nyugtatók kombinációja a szedálás során.
A túldgolást az intenzív és orvos elismerte, kimosták 2.5 liter infúzióval, lecsapolták a tüdőgyulladasát okozta baktérium véres zselés végterméket, megmentették az életét, de nem akar többé enni és inni, sajnos a szemünk látára fog éhen halni, mert nagyon nehéz táplálni.

Szeretnék orvosi műhiba, gyógyszertúladagolás /túlszedálás/ , téves dignózis által megnyomorított ( a szó szoros értelmében véve) élet elleni vétség miatt pert indítani a pszihiátria kórházzal szemben.

Ön szerint lehetséges pert nyerni édesanyánk tönkretétele miatt?

Őszinte válaszukat előre köszönve: Egy elkeseredett asszony Júlia

.dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2014.02.22. 12:14 | Válaszolok | #68238
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Ildikó !

Az esetleges perbeli esélyek rendkívüli mértékben függnek az eü-i dokumentáció tartalmától, különösen attól, hogy milyen tájékoztató nyomtatványt irattak alá a műtétet megelőzően.
Amennyiben gondolja, keressen meg.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, eü-i szakjogász

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü