Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: Ildikó - Sárközi [4. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: Ildikó - Sárközi [4. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Ildikó2014.02.20. 19:40 | Válaszolok | #68224
Ildikó

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Pajzsmirigyemben több éve göböket találtak és az új orvosom ajánlására 2013.11.26.-án eltávolították a jobb oldali pajzsmirigyem, az esetleges további mellékhatások elkerülés végett. A műtét előtt a lehetséges következményekről/mellékhatásokról felvilágosítást nem kaptam. Az operáció után az első 3 napon éppen csak, hogy volt valami hangom, után pedig valamivel erősödött de azóta is gyenge és rekedtes. Az orvos aki műtött az mondta hogy ez a műtét miatt lépett fel, de megfelelő odafigyelés mellett visszatér. Az utolsó kontroll során csak elküldtek fül-orr-gégészeti vizsgálatra, ahol megállapították hogy jobb oldali gége és hangszalag bénulásom van. Azóta is többféle kezeléssel próbálkoznak,de semmi nem segített eddig. Kérdésem pedig az lenne, hogy érdemes-e jogi útra terelni a dolgot?
Köszönettel:
Ildikó

Gábor2014.02.16. 21:58 | Válaszolok | #68117
Gábor

Tisztelt Hölgyem / Uram!
A következő kérdéssel fordulok önhöz: 2010 év végén, egy daganatot találtak a jobb mellékvesémen, és decemberben meg is operáltak. Gyógyszeres kezelés mellett, amint tudtam (következő év febr. első munkanapján) visszamentem dolgozni. Egy ideig nem is volt gond, de 2012 augusztusában elkezdett fájni a lábam csípőtájékon. Eleinte minimális fájdalom volt, ami egyre erősödött, ezért novemberben orvoshoz fordultam. Reumatológiára utaltak be, ahonnan CT vizsgálatra küldtek, és innen jön a lényeg. A diagnoszta (vagy orvos, vagy nem tudom ki) gerincsérvet állapított meg, és egy Lombax övvel hazaküldtek. Ekkor, már nagyon erős fájdalmaim voltak. Januárban fölhívtam a reumatológust, hogy nemhogy múlna a fájdalom, de gyakorlatilag már nem tudok járni. Ráérősen azt javasolta, hogy menjek vissza 2 hét múlva. Mikor látta hogy járok, és megmozgatta a lábam, egy azonnali újabb CT vizsgálatot kért, melyen kiderült hogy valójában a combfej (femur) részen, patológiás törés látható, illetve gyakorlatilag egyértelműen ki is jelentették hogy ez egy csont áttét. A kérdésem az, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Hogy nem vették észre elsőre, és miért nem gyanakodtak eleve erre, és még számtalan kérdés merül föl bennem. Nem évül el ennek a dolognak a támadhatósága? Megmondom őszintén, ez már elsőre felháborított, de úgy voltam vele hogy most ez a legkisebb gondom. Csakhogy eddigre úgy elterjedt a daganat, hogy a combcsont egy jó részét, és jelentős izomzatot is el kellett távolítani, illetve eleve teljesen legyengült a lábam. 2013. Márc. operáltak, és azóta is mankóval járok, mert olyan nagyfokú volt a műtét, és épp ezért gondoltam most arra hogy ezt nem lehet ennyibe hagyni, ne kövessék el másnál is ezt a hibát. Mai napig, most is erős fájdalmaim vannak, és mint írtam nem tudok rendesen járni. Az érintett lábamat ülő helyzetben nem tudom megemelni az izom eltávolítás miatt, így el kell adnom az autómat, és automatát venni. Elnézést hogy ilyen sokat írtam. Köszönöm.

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.11.27. 21:10 | Válaszolok | #66613
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Kiss Barbara Asszony!

Az okozati összefüggéssel kapcsolatos kérdésére a válaszom: nem. A magyarázatra utaltam az előző válaszban, a részletek kifejtése meghaladja e fórum lehetőségeit.
Ha bármilyen igényérvényesítésre gondolnak, mindenképpen szükséges a teljes eü-i dokumentáció beszerzése.

Változatlanul hangsúlyozom, a történtek orvosi ill. jogi megítéléséhez szükséges a részletek megismerése.

Üdvözlettel: dr. Petássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Kiss Barbara - Előzmények2013.11.25. 19:10 | Válaszolok | #66587
Kiss Barbara

Tisztelt Ügyvéd Úr!

\A kárfelelősséghez azonban szükséges bizonyítani a bekövetkezett kár és a felróható magatartás közötti okozati összfüggést is.\

Ehhez megfelel a külföldi kezelő kórház által írt zárójelentés, vagy szakvélemény?

Mi lenne a jelen esetben a konkrét tennivalónk?


Egyáltalán kinek kellene jelezni ezt az esetet ahhoz, hogy belekerüljön a gyógyszer mellékhatási statisztikáiba, mert ha nem jelezzük, akkor másnak is csak az 1000-10000 ből 1 eset lesz feltűntetve a kockázatnál.

Köszönöm válaszát:

Kiss Barbara

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.11.21. 16:26 | Válaszolok | #66554
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Kiss Barbara Asszony!

Amennyiben az orvos nem kérdezi ki a páciensét kellő alapossággal a saját ill. a családi kórelőzményt illetően, az minden esetben felróható orvosi mulasztás. A kárfelelősséghez azonban szükséges bizonyítani a bekövetkezett kár és a felróható magatartás közötti okozati összfüggést is.

Önmagában a fogamzásgátló szedése csak csekély mértékben fokozza a trombózis veszélyét. Ha ehhez egyéb hajlamosító tényező társul (pl örökletes zavar, pl. Leiden mutáció), akkor a trombózis kockázata jelentősen fokozódik.

Jelen esetben a levele alapján nem lehet tudni, hogy a lánya esetén milyen egyéb kockázati tényezők álltak/állnak fenn, vagy fennálltak-e egyáltalán. Enélkül pedig nem lehet abban a kérdésben véleményt formálni, hogy a kellő gondosságú kórelőzmény-felvétel, ill. bármely egyéb vizsgálat elmaradásának van-e a kárfelelősség szempontjából jelentősége. (azaz a mulasztás okozati összefüggésbe hozható-e a bekövetkezett hátránnyal, kárral).

A műhiba nem jogi kifejezés, így a műhiba-szakmai hiba szembeállítása, összevetése jogilag nem lehetséges. Arra kérdésre, miszerint a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek minősül-e az eset (azaz felmerül-e a büntetőjogi felelősség kérdése), szintén csak az egyedi körülmények ismerte alapján lehetne válaszolni. Önmagában a kórelőzmény felvételének elmaradása lehet szakmai szabályszegés, de hogy a büntetőjogi tényállás egyéb elemei is megvalósultak-e, arra nézve nincs információm.


Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Hirdetés
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.11.21. 15:58 | Válaszolok | #66552
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Badó Erika Úrhölgy!

Amennyiben az idegsérülés műtéttechnikai hiba következtében állt elő, akkor az egészségügyi szolgáltató kártérítési felelősséggel tartozik. Amennyiben az elvárható gondosság mellett alakult ki, akkor műtéti kockázatnak monősül, s nem jár kártérítés. Pajzsmirigyműtét esetén mindkát eset előfordulhat.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Badó Erika2013.11.15. 08:52 | Válaszolok | #66488
Badó Erika

T. Ügyvéd Úr!

Tavaly június elején műtöttek pajzsmiriggyel. Az egész szervet eltávolították, vele együtt a mellékpajzsmirigyet is. Már rögtön a műtőből való kihozatalnál feltűnt az engem műtő orvosnak is a hangom teljes változása, suttogó lett, és erőtlen. Ennek ellenére csak másnap vizsgáltattak meg a gégészeten, ahol kiderült, hogy mindkét oldali hangszál és a gége lebénult. Azt tudtam, és alá is írtam, hogy sérülhet a hangszál a kauterizálásnál, később derült ki ennek komolyabb a baj. Rögtön átszállítottak az őrzőbe. 4 ember közül én voltam egyedül éber. Bár tökéletesen magamnál voltam, segítség nélkül felültem, mégsem mosdattak meg 3 napon keresztül. A nővér beírta az átadóba, hogy nem vagyok mosdatható. Ételt nem kaptam szintén 3 napig, mondván bármikor műthetnek, ugyanezért folyadékot sem kaptam a fél liter infúzión kívül. Mire átkerültem a Honvéd 2 kórházba büdösen, húgyúti fertőzéssel a katétertől, teljesen legyengültem. Ott eltávolították a katétert, kaptam folyadékot és ételt is. Antibiotikumot a gyulladásra. Másnap a főorvos úr műtötte a hangszálaimat. Egy pár öltéssel kihúzták a jobb oldalit, hogy kapjak rendesen levegőt. Reménykedtünk a gyógyulásban. Az éjszakák borzalmasak voltak, olyan szinten húzott a levegő a torkomban, hogy rajtam kívül senki nem aludt. Novemberben derült ki, hogy a szervezetem kilökte a varratokat, a nyakamon kívül a bőr alatt találták meg... így a hangszalagok újra összezártak, újabb műtét következett. A jobb oldali hangszálból lézeresen eltávolítottak egy darabot, ezzel biztosítva a levegőnek a folyamatos áramlását. Megszűnt az éjszakai zajos alvás. Ellenben fogékonyabb vagyok a légúti betegségekre. A hangom örökre suttogó marad. A gégésznél való kontrollvizsgálat alkalmával tudtam meg az engem megmemtő orvostól, hogy a hangszalagok idegei valójában át lettek vágva... Várhattuk volna a gyógyulást, mert ebben a formában lehetetlen. Bár le lettem százalékolva, csak segélyre voltam jogosult. Az Önkormányzat javaslatára nemrég ezt megszüntettem, és ápolásira adtam be a papírjaimat a tartós beteg fiamra. Munkát azóta sem találtam, valahogy hang nélkül nem kellek sehova, vissza se jeleznek..

Nem szeretnék elhamarkodott lenni, de gondolkozom egy műhiba peren. Én a jogi útvesztőkben laikus vagyok, ezért kérem a segítségét.

Tisztelettel

Badó Erika

Kiss Barbara2013.11.10. 14:45 | Válaszolok | #66404
Kiss Barbara

Tisztelt Ügyvéd Úr!

19 éves lányom a helyi nőgyógyászati szakrendelésen fogamzásgátló tablettát szeretett volna felíratni. Ott egy szokásos belső vizsgálat után, de mindenféle kérdések feltétele vagy laborvizsgálat nélkül fel is írtak neki egy alacsony hormontartalmúnak mondott fogamzásgátlót. Talán csak annyit kérdeztek, hogy dohányzik-e.(nem)
1 hónap szedés után -3 nappal ezelőtt- a lányom trombózist kapott,tüdejének mindkét felében több vérrög tüdőembóliát okozott. Erős fájdalmai vannak. Ráadásul épp külföldön tartózkodott, így most is ott kezelik egy speciális tüdőklinikán. A biztosítása egy részét fedezi a kezeléseknek de így is lesz önrész amit ki kel fizetni. Még nem tudjuk menyi, hiszen még sok vizsgálat hátra van. és még jó ideig nem lesz szállítható, hogy esetleg Magyarországon kezeljék.
Ráadásul az embólia (vagy a trombózis?) előhozott egy újabb problémát, amiről eddig nem tudtunk: a lányom szívén 2 kamra között lyuk van , ami megterheli a keringését, és ezt is meg akarják oldani egy esernyő beültetésével. Ez még megemelné a költségeket.

Kérdésem: Műhibának vagy szakmai hibának számít-e az orvosság vérvizsgálat és kikérdezés nélkül való felírása? Esetleg foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek? Érdemes-e elindítanunk ezt az ügyet, számíthatunk-e esetleg kártérítésre.

A gyógyszer papírján ez feltételként szerepel:idemásolo:
Mielőtt elkezdi szedni a xxxxx tablettát, orvosa alaposan kikérdezi saját és családtagjai betegségeiről. Megméri a vérnyomását és meggyőződik arról, hogy nem terhes. Ezen kívül egyéb vizsgálatot is elvégezhet Önnél. A xxxx tabletta szedésének ideje alatt orvosa rendszeresen ellenőrizni fogja az Ön egészségi állapotát. Ezekre az ellenőrzésekre a fogamzásgátló tabletta felírásakor kerülhet sor.

Klinikai vizsgálatok szerint a kombinált fogamzásgátló tablettát szedőket valamivel nagyobb mértékben fenyegeti a keringési rendellenességek kockázata, mint azokat, akik nem alkalmazzák azt. Ez trombózishoz vezethet.

Tisztelettel

Kiss Barbara

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.10.31. 19:58 | Válaszolok | #66238
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Sárközi Anikó Asszony!

Akkor tudok válaszolni arra, hogy el tudom-e vállalni a jogi képviseletet, ha az összes egészségügyi iratot megismerem, és a történtekre vonatkozó részletes személyes előadásukat is meghallgattam.
Ha gondolják, a honlapomon való elérhetőségemen keressenek.

2013. október 31.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd

Sárközi Anikó - Előzmények2013.10.30. 16:04 | Válaszolok | #66228
Sárközi Anikó

Tisztelt ügyvéd úr !!!

Szeretném megkérdezni, hogy nem-e vállalnál el az ügyünket. A férjem már itthon van a kórházból ,minden orvosi papír ,elvileg nálunk van. Meg adom a telefon sz: 06-20-9292-105 ,ha eltettszik vállalni akkor a kapcsolatott feltudja venni velünk.Előre is köszönöm: Sárközi Anikó

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü