Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: Dr. - tlap.hu [45. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: Dr. - tlap.hu [45. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2011.05.31. 20:19 | Válaszolok | #41674
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Fazekas Andrea Úrhölgy!

A kórháznak értesítenie kellett volna a férjét a szövettan eredményéről, függetlenül attól, hogy nem ott történt a varratszedés. Az értesítés elmaradása felróható orvosi mulasztás. Hangsúlyozni kell, egy perben nem Önnek kell bizonyítania, hogy az értesítés nem történt meg, hanem a kórháznak azt, hogy megtörtént.
A közös gyermekük megszületése természetesen befolyásolja a nem vagyoni kártérítés összegszerűségét. Egyrészről az Ön által igényelhető összeget növeli, másrészről a közös gyermek maga is számíthat kártérítésre (egy esetleges perben - tekintettel a kiskorúságra - a törvényes képviselő, azaz Ön léphet fel a gyerek nevében kártérítési igénnyel).
Egy orvosi műhiba per esélyeit számos tényező befolyásolja, melyet felelőségteljesen értékelni csak a teljes orvosi dokumentáció birtokában, és az érintett személyes előadása ismeretében lehet. Mindenesetre az Ön által előadott tények a kórház kártérítési felelősségének megállapíthatósága mellett szólnak.
Budapest, 2011. május 31.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
www.petrassydr.hu


Fischer kata2011.05.31. 13:58 | Válaszolok | #41661
Fischer kata

2 napja nem alszom, csak folyton azt kérdezem MIÉRT?_HOGYAN? mi lesz vele. ÁMIR! 2007.08.29 született második fiamként 12 év után. Cukorbetegként hetente 1x KÖTELEZŐ vizsgálatokon vettem részt, egy komplett orvos csoport foglalkozott velem és a többi cukrossal 37 éves voltam így genetikai szűrést is megcsináltam minden szuper mondták és én mint a katona fizettem zsebbe száz ezreket. Ámir nyugodt, mosolygós kedves baba volt, 1 éves korában külföldre költöztünk azóta is itt élünk. 2010 ben kiderült enyhe fokú Autista 2 éves gyerek szintjén van nem hall a fülére rendesen Megműtötték. A heréi nem szálltak le: Megműtötték. Kiderült egy veséje van nincsen ondó vezetéke, a nemi szerve csökevény heréi borsó nagyságúak. DE! Tegnap óta már azt is tudjuk rejtett gerinchasadékkal született, ezért megy úgy mintha 18 hónapos lenne, nem tud futni, hamar fárad, hogy az alsó lábszárán nem fejlődnek az izmok, hogy ferde a mellkasa rövid a nyaka a lába 23-as és emiatt 95 cm és 16 kg. Hátra van még egy MRI agyvizsgálat, hogy lássák tényleg hiányzik-e a kisagyból. Annyira szép kisfiú, imádom...de nem akartam volna ha tudom BETEG! Nem magam miatt Ő miatta. 41 éves vagyok, nincs családom rokonom a nagy fiamon kívül senki. MI LESZ VELE? 20-30-50 év múlva? Nem Magyarországon élünk, itt a biztosítási rendszer kiváló, nem lesznek anyagi gondjai. DE! nem fog futni, nem lesz szerelmes, nem lesznek gyerekei. 120 évig kell élnem! Addig is titokban sírok, addig is kutatok keresem a választ. Hogy nem vették észre? Nem tudom felfogni.

Fazakas Andrea2011.05.29. 21:58 | Válaszolok | #41599
Fazakas Andrea

Üdvözletem.
A férjemnek 2009 szeptemberében egy anyajegyet vágtak ki az oldaláról.Azt mondták,hogy ha van valami,akkor értesítenek.Varratszedésre nem ment vissza mert máshol szedték ki.
2011 márciusában elhunyt,mert tele volt áttétekkel.Február 14-én tudtuk meg hogy az az anyajegy már 2009-ben egy melanoma malignum volt.
Röviden ennyi.
A kérdésem az lenne hogy a kórház mulasztott-e azzal,hogy nem küldte ki a szövettan eredményét?Még a telefonszámát is elkérték,ha van valami jelentkeznek.Sajnos ezt bizonyitani nem tudom,de szeretném tudni hogy milyen esélyem lenne egy esetleges perben?
A férjem halála után két héttel megszületett közös gyermekünk.Nem tudom hogy ez esetleg befolyásolna bármit is?

Válaszát előre is köszönöm


Maradok tisztelettel:Fazakas Andrea

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
tlap.hu2010.11.02. 22:53 | Válaszolok | #28445
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) orvosi-muhiba.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü