Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: Nagy - dr. [6. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: Nagy - dr. [6. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Nagy Edit2013.10.02. 13:45 | Válaszolok | #65553
Nagy Edit

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy az állam kártalanítási kötelezettsége csak a hepatits C fertőzöttség (transzfúziós) esetében áll fenn, vagy a hepatitisz B vértranszfúzió általi fertőzöttségre is kiterjeszthető?
Ha nem, akkor a fenti esetben milyen lehetősége van annak, aki vérátömlesztés útján hepatitisz B fertőzést kapott.

Köszönöm!

Farkas István2013.10.01. 15:40 | Válaszolok | #65528
Farkas István

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretném megkérdezni Öntől jogos e a orvosi mulasztás utáni kártérités.
Két éve hugyhólyag rákban szenvedek.Amikor megállapitották még nem volt áttét.De a mütét előtt eltelt majdnem fél év mikor végül az én kérésemre megmütöttek.Sajnos már nem tudtak mást csinálni csak visszavartak.Csont átét keletkezett.Azóta a csont átétre kapott zométával és
három ct-vel tönkretették a jobb vesémet is.Két hónapja életmentő mütéttel a jobb vesémbe
szurtak csövet tettek be,mert a kreatinin szintem 1200 volt.

Szeretném megkérdezni art is hogy kell e előre fizetni mert jelenleg 25650 ft-ból élek.
Köszönettel és tisztelettel:Farkas István

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.09.08. 18:26 | Válaszolok | #64965
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Lovello !

Amennyiben a szubjektív diagnosztikus tévedés legalább részoki összefüggésbe hozható a halálos következménnyel (a szubjektív diagnosztikus tévedés a beteg túlélési esélyét értékelhető mértékben csökkentette), akkor a kárfelelősség fennáll. Az sem mindegy azonban, hogy ki érvényesít kárigényt.
2013. szeptember 08.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Lovello2013.09.06. 10:16 | Válaszolok | #64923
Lovello

Tisztelt Ügyvéd ÚR!


A szubjektív diagnosztikus tévedés esetén megállapítható a kártérítési felelősség. Édesanyám 2011-ben halt meg.. Az ügyben hat orvos ellen folyik büntetőeljárás. A kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy édesanyám életét, egézségét közvetlenül veszélyeztették, mivel nem kapott antibiotikumos kezelést.. Sőt életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de a műtétet végző orvos részéről szubjektív diagnosztikus tévedés történt, mert állapotát helytelenül mérte fel nem az intenzív osztályon helyezték el, hanem elegendőnek tartották az általános sebészeti osztályon elhelyezni. Édesanyám vérmérgezésben halt meg, üszkösödés miatt.. 3 hetet töltött orvosi felügyelet alatt.

Tisztelettel!

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.09.04. 15:36 | Válaszolok | #64884
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Marta Kery !

Egy műtéti fertőzés bekövetkezhet a beavatkozás kockázataként és felróható mulasztás miatt is. Utóbbi esetben jár kártérítés. Annak megítélésére, hogy előbbiek közül melyikről van szó, az egszségügyi dokumentáció alapos áttekintése alapján lehet vállalkozni.
Budapest, 2013. szeptember 04.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Hirdetés
Marta Kery2013.09.01. 18:26 | Válaszolok | #64825
Marta Kery

Az elmult nyár végén egy baleset során csuklóm orsócsont distalis végének darabos törését szenvedtem el. A kórházban aznap függesztésben repositio-t végeztek és gipszeltek. 2 nap mulva megmütöttek. A műtét utáni röntgen szerint az alkalmazott lemezek és csavarok a törést jó helyzetben rögzítették. A műtétet követő 4. napon fokozódó erősségű fájdalom jelentkezett, a mütéti seb körül bör pirosodás volt észlelhetö. Antibiotikumot kaptam, minek utána orvosom szerint a gyulladás jelei csökkentek. Rendszeres kontroll mellett a fájdalmak mégis tovább erösödtek, a kez nagyon érzékeny maradt. 22 nap után ismételt röntgen felvétel alapján megállapítást nyert, hogy a rögzitövas elmozdult. Fém allergiára gyanakodott az orvos, egy ujabb mütéttel 26. ik napon kivette a fémet, helyette titán drótokkal rögzitett. A mütét során váladékot talaltak a fém körül, megállapitást nyert, hogy az ?os naviculare, os lanutum ? részben felszivodott, felritkult , a csontszerkezet a többi kéztöcsontokban is desorganizált. Az ?os capitatum? konturja is felszivodóban. A seb körül talált váladék kitenyésztésre került. Kitenyésztés eredménye; Staphylococcus aureus. A friss varratot azonnal eltávolították, a műtéti területet ujra feltárták, a sebből folyékony haematomat távolított el, a műtéti területet nyitva hagyták, innentöl több mint 3 hónapon át a sebet nyitva kezelték, naponta, majd heti 2 alkalommal történt kötéscsere. Ujabb Antibiotikumot kaptam. Az érintett csukló és kézfej lílás barnára szinezödött el, kifényesedett, kiszörösödött, megdagadt, a bör legapróbb megérintésére is érzékeny volt, és továbbra is csak fájdalomcsillapítókkal lehetett a fájdalmakat éjjel és nappal elviselni. A föorvos véleménye szerint a kezem soha többé nem lesz tökéletes, ma 1 év telt el a fertözödés óta, a csuklom nem fordul, nem hajlik, mozgása nagyon korlátozott, olyan érzés mintha be lenne betonozva. Mi az esélyem egy nem vagyoni kártéritésre?

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.08.13. 20:01 | Válaszolok | #64339
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt István !

Ennyi információ alapján nem lehet véleményt mondani. A teljes egészségügyi dokumentáció szükséges. Önmagában egy szövődmény, ill. a beavatkozás sikertelensége még nem alapozza meg az egészségügyi szolgáltató kártérítési felelősségét. Azt kell tudni megvizsgálani, hogy mi vezetett a károsodáshoz (felróható orvosi magatartás vagy műtéti kockázat).
Budapest, 2013.08.13.


Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

István 392013.08.12. 14:51 | Válaszolok | #64305
István 39

Üdvözlöm!2 hónappal ezelőtt egy otthoni baleset kapcsán mindkét karomon bicepsz szakadás történt.Mindkét kezem megoperálták,mindkét kezemen egyforma eljárást végeztek.Ennek ellenére a jobb kezemen az ujjaim nyújtása elmarad,lebénult.A műtétet végző orvos nem mond semmi biztatót a kezelések és gyógytornák ellenére sem javul.Én úgy gondolom,hogy nem tett meg mindent az orvosom mert ha megtett volna akkor nem bénult volna le a jobb kezem sem!Ha a jövőben sem javul vagy gyógyul meg ,beperelhetem-e?Milyen esélyeim vannak?Fiatal férfi vagyok,gyerekeket nevelek,hitelem van és nem tudok visszamenni dolgozni!Várom válaszát,köszönöm szépen!

Egri Mária2013.08.01. 03:53 | Válaszolok | #64155
Egri Mária

Köszönöm szépen a válaszát Ügyvéd Úr!
Tisztelettel! Egri Mária!

dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.07.31. 14:15 | Válaszolok | #64149
dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Egri Mária Asszony!

Egy orvosi műhibaper alapos, aprólékos előkészítést igényel, mely meglehetősen időigényes. Ezt telefonon, vagy internetes fóromon keresztül adott instrukciók utján intézni nem lehet.
Budapest, 2013. július 31.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü