Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: Egri - Maryanna [7. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: Egri - Maryanna [7. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Egri Mária - Előzmények2013.07.28. 07:01 | Válaszolok | #64081
Egri Mária

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Még megszeretném kérdezni, hogy az a Plasztikai sebész aki itthon kezelt forduljak e hozzá egy hasi ultrahangot nézzen, vizsgáljon meg? Mert a csomók ott vannak, a köldökömnél az az érzés mintha belülről ki akarna szakadni meg van és ugyan úgy fáj mint amikor leírtam Önnek! A hason fekvés még mindég nem megy, pedig én csak úgy tudok aludni! Kérem írja már le a válaszát és arra is hogy szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot ha lehetséges telefonon! Előre is köszönöm! Tisztelettel! Egri Mária

Egri Mária - Előzmények2013.07.23. 04:39 | Válaszolok | #63949
Egri Mária

Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Ügyvéd Úr ha nem zavarom akkor telefonon szeretném felvenni önnel a kapcsolatot, hogy meg nézne -e? Mert sajnos minden panaszom maradt, nem javultam! Előre is köszönöm! Tisztelettel! Egri Mária

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.07.08. 21:13 | Válaszolok | #63580
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Egri Mária Asszony!

A lenti (a sürgető üzenetét megelőzőben) azt kérdezi, hogy mit tud tenni, mert még egyszer az operáló orvoshoz nem megy vissza bizalomvesztés miatt, s mint fogalmaz, nem maradhat így.
Véleményem szerint ezen kérdésre csak egyetlen válasz lehetséges: keressen egy másik orvost. Ennek nehézségei persze előttem is ismertek, de kérdésére akkor is csak ezen evidens válasz adható. (Az mai magyar egészségügynek a hálapénz okozta diszfunkcióira én egyedi esetekben megoldást találni nem tudok.)

A második, sürgető üzenetében már azt is kérdezi, hogy történhetett-e műhiba. Történhetett. Egy plasztikai sebészeti beavatkozás esetén a műtéti technika megfelelőségéről, az esetleges elhúzódó sebgyógyulás okairól azonban felelősségteljes véleményt mondani csak a teljes eü-i dokumentáció megismerését követően lehet, s valószínű az is, hogy megalapozott véleményalkotáshoz plasztikai sebész bevonása is szükséges.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Egri Mária2013.06.24. 09:14 | Válaszolok | #63160
Egri Mária

Tisztelt Ügyvéd Úr! Legyen szíves minél előbb válaszolni a hasplasztikával kapcsolatban! Történhetett e műhiba? Hol és hogy kezdjem el,mert fájdalmas! Szeretném tudni hogy minél előbb rendbe jöjjek és fájdalom nélkül tudjak élni és ne kelljen szégyenkeznem még saját magam előtt se! Várom válaszát! Tisztelettel: Egri Mária

Egri Mária2013.06.19. 07:12 | Válaszolok | #63057
Egri Mária

Tisztelt Főorvos Úr!
2012 12 13.án hasplasztikai műtétem volt egészségügyi okokból! Melyet Pesten a Szent István kórházban végeztek OEP-támogatásra! Annyit elmondott a Dr úr hogy bőr elhalás lehetséges ami miatt nehezebben gyógyul a sebem! Sajnos Cegléden tették rendbe a gyulladást ami március közepéig eltartott. Addig állandó kezelésre, kötözésre jártam! Ott is megkérdeztek hogy mi ez, mert annyira csúnya! Ezt több orvostól hallottam, hogy ez nem munka! Sajnos a köldökömet se jó helyre rakták, két oldalt olyan mint ha egy párna be lenne csücsközve és azóta is vannak szúró éles fájdalmaim ami köldökből sugárzik egész fel a gyomorig! Hasra fordulni még mindég nem tudok mert nagyon fájdalmas. A varrat alatt közvetlen egy jó nagy szilványi daganat lett ami kő kemény és nagyon érzékeny! A Zárómon az áll hogy probléma mentesen zajlott le a műtét, csak azt nem értem ha nem volt semmi akkor miért kaptam transfúsioról egy papirt amin az szerepel hogy egy transfusió! Teljesen kiborultam, még jobban el hatalmasodott a Depressióm, nem megyek emberek közé, sírok miért mindég velem történik valami ,a párkapcsolatom tönkre ment mert undorodott tőlem a műtét után és én se merek tükörbe nézni mert én is undorodok magamtól! A sebem még mindég piros, mikor másnak már nem is látszik! Ráadásul olyan görbén van vágva amilyet még nem láttam! Ápolónő voltam Nőgyógyászaton sok műtétet láttam az életem folyamán! Kérem segítsen mit tudok tenni, mer én még egyszer a Dr Úrhoz nem megyek vissza, de így se maradhatok! Már minden bizodalmam el szállt! Várom válaszát! Tisztelettel Egri Mária

Hirdetés
Soós Anita - Előzmények2013.05.26. 22:30 | Válaszolok | #62380
Soós Anita

Tisztelt Dr. Petrássy Miklós!

Nagyon köszönöm a válaszát, ezzel is sokat segített nekem.

Üdvözlettel: Soós Anita

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.05.19. 15:02 | Válaszolok | #61976
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Soós Anita Úrhölgy!

Az orvosi beveatkozás un. gondossági kötelem. Ez azt jelenti, hogy az orvos nem egy eredményre (pl. teljes gyógyulás elérése) vállal kötelezettséget, hanem elvárhatóan gondos ellátásra. Előfordulhat olyan helyzet, hogy az orvos nem követ el semmilyen hibát (orvosi műhibát), mégsem következik be a várt eredmény, vagy akár kedvezőtlenebb helyzet alakul ki (pl. kockázat körébe tartozó szövődmény esetén).
Az Ön leírása alapján nem állapítható meg, hogy a szájsebészeti beavatkozás alkalmával kellően gondosan járt-e el az orvos. Lehetséges, hogy igen, de az is lehet, hogy nem. Önmagában az a körülmény, hogy nem sikerült panaszmentességet elérni, ill. feltehetőleg újabb feltárásra lesz szükség, fentiek szerint nem jelenti feltétlenül azt, hogy orvosi műhiba történt. A fogorvosi tevékenység orvos-szakmai értékelését fogszakorvos, ill. szájsebész szakorvos tudná elvégezni a körülmények, leletek teljes körű ismerete mellett. Én arra semmi esetre sem válallkozom, mert fogorvosi végzettségem nincs, így nem értek hozzá.
Amennyiben felróható orvosi magatartás miatt kell újra sort keírteni a beavatkozásra, abban az esetben természetesen Önnek nem kell(ene) azért ellenértéket fizetnie. Amennyiben azonban a felek között vitatott, hogy történt-e orvosi mulasztás, akkor a kérdést csak bíróság dönthetné el.
2013. május 19.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Soós Anita2013.05.15. 20:07 | Válaszolok | #61803
Soós Anita

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Én évek óta járok magánfogorvoshoz, különböző problémákkal. A legutóbbi szájsebészeti kezelésnél ami egy hosszadalmasabb foghúzás volt, a beavatkozás közben kiderül, hogy egy ciszta is volt az ínyemben. Ezt akkor a szájsebész kiszedte, kitisztította állítólag. Ez a műtét illetve már az előző vizsgálatok is elég sok pénzembe került. Majd 2 hónap elteltével még mindig érzékeny volt az ínyem, amikor mentem kontrollra. Akkor azt beszélték a fogorvosom és a szájsebészek is, hogy szedjek rá ismét antibiotikumot és menjek vissza 1 hónap múlva. A szájsebész azt mondta, hogy ha akkor sem múlik el az a csekély fájdalom és érzékenység, akkor újból felnyitják, mert ki kell tisztítani ismét. A következő kérdésem lenne Önhöz. Ha most ismét felnyitják az ínyemet, mert nem jól kezelhette anno az orvos, ezek után én köteles vagyok e, újabb több 10 ft-ot kifizetni a szájsebésznek? Vagy van jogom, azt mondani, hogy mivel nem végezte el tökéletesen ezt a beavatkozást, nem vagyok köteles ismét fizetni, azért amiért már egyszer megműtőt?

Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel Soós Anita

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.03.07. 17:36 | Válaszolok | #59680
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Maryanna !

Elérhetőségeim a petrassydr.hu honlapon megtalálható, de a orvosi-muhiba.tlap.hu oldalon is olvasható, telefon 06/30 348-8292.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Maryanna - Előzmények2013.03.07. 11:18 | Válaszolok | #59666
Maryanna

Tisztelt Ügyvéd úr !
Ezúton köszönöm gyors válaszát, és érdeklődnék az elérhetősége felől. Szeretém mielőbb megkeresni Önt személyesen, hogy megbeszéljük a részleteket.
Köszönettel.

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü