Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: Dr. - Szilágyi [8. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: Dr. - Szilágyi [8. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.03.04. 16:15 | Válaszolok | #59592
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Maryanna !

Annak alapján amit leírt, az orvos ill. a háziorvosi ügyeletet biztosító egészségügyi szolgáltató felelőssége alappal merül fel. A felelőségre vonás különböző formái, lehetőségei közül azonban javasolt átgondolni, hogy melyiket választják. Amennyiben gondolják, keressenek meg.
Budapest, 2013. március 04.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

maryanna2013.03.04. 14:13 | Válaszolok | #59590
maryanna

Tisztelt ügyv?d Úr !

Édesap?m karácsonyelött 2 héttel megbetegedett köhögött amire köptetőt szedett. 24. -én belázasodott amire bevett egy lázcsillapítót ettől lement a láza. Másnap panaszkodott hogy fullad, és hőemelkedése volt . Ezért délután ügyeletet hívtunk, az orvos viszont közölte, hogy ha két hete beteg miért most hívjuk merthogy karácaony van! És különben sem érnek rá kijönni mert egy ügyeletes kocsi van a kerületben, megkérdezte mit szed a beteg amit elmondtunk, ezután mondta,hogy ősem tudna tenni mást,szedje tovább! Ezután hajnalban meghalt az édesapám. A boncjegyzőkönyvben a halál okaként bakteriális tüdőgyulladás és tüdőel?gtelenség lett feltüntetve. Érdeklődnék hogy az orvost ebben az esetben felelősségre lehet-e vonni?
Várom válaszát. Köszönettel

Müller Andrea2013.01.23. 11:17 | Válaszolok | #58457
Müller Andrea

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nagyon köszönöm válaszát! Mindenképpen keresni fogjuk!

Üdvözlettel: Müller Andrea

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.01.23. 11:01 | Válaszolok | #58456
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Müller Andrea Asszony!

Lenti kérdései olyan sokrétűek és számosak, hogy az arra történő válaszadás meghaladja jelen fórum kereteit, a teljes körű válaszadás komplett orvosi-jogi szakvélemény elkészítését jelentené.
A kártérítés lehetőségét érdemes lenne megvizsgálni, de ahhoz a teljes eü-i dokumentáció szükséges. Amennyiben gondolják, keressenek meg.
Budapest, 2013. január 23.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Müller Andrea2013.01.22. 12:27 | Válaszolok | #58393
Müller Andrea

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Édesanyámnál 2010. májusában áttétes csontrákot állapítottak meg. (A primer tumort a mellében találták meg, melyre hormontablettákat szed a mai napig is, de ez igazából csak mellékinformáció a történetben)
Ami a lényeges, hogy a csontáttétre biszfoszfonát tartalmú infúziót kapott (szándékosan nem írom a gyógyszer nevét) 2010 júniusától kezdve, 15 hónapon keresztül, 4 hetente. A kezelés megkezdése előtt (vidéki kórház) onkológus kezelőorvosa fogászati felülvizsgálatra küldte el, melynek során három fogát eltávolították. Az utolsó foghúzást követő 6. (!) napon került sor az első infúzióra. 2011 szeptemberében édesanyám elváltozást észlelt a jobb felső állkapocs felületén, azon a helyen ahol az utolsó fogát eltávolították. Két nap múlva panaszával felkereste onkológusát, akitől egy beutalót kapott valamelyik szájsebészetre. Édesanyám eljutott végül egy pesti szakklinikára, ahol megállapították az állkapocs osteonecrosis tényét - édesanyám azonban ekkor megijedvén a felvázolt műtéttől, illetve attól, hogy sok sikerrel nem kecsegtették, végül egy szájsebész kollegához kezdett el járni privát kezelésre, aki alternatív gyógymódokkal próbálkozott. Egy ideig látszólagos javulás mutatkozott, a folyamat stagnált, de idővel az állapota mégis romlani kezdett.
Végül 2012 júniusában jelentős kutatómunka következményeként rátaláltunk egy biszfoszfonát indukálta ostenecrosis-sal foglalkozó szakemberre, ugyanazon a klinikán, ahol egy évvel ezelőtt járt, és ahol, és amely szakember végül 2012 november 9-én megműtötte. Itt kell elmondanom, hogy erre a szakklinikára, illetve az ott dolgozó szakemberekre abszolút semmi panaszunk nem lehet, sőt! Mégis a műtét csak részsikert eredményezett. Beavatkozás a lelet alapján: alsó etage maxilla resectio. Az orvos a műtét után azonnal kilátásba helyezte az újabb műtétet, melyre a napokban fog sor kerülni édesanyámnál. Az újabb műtét oka, hogy nem sikerült teljes mértékig eltávolítani a gyulladt és elhalt részeket. A jobb szeme alatt levő csont is gyulladásban van, melyet valószínűleg el kell távolítani annak érdekében, hogy látása rendbejöjjön, ugyanis szeme jelenleg kidülledt, látászavarai és kettőslátása van. A szemészorvosa szerint ezek a problémák is egyértelműen a csontelhalástól vannak. Amennyiben sikerülni fog a második műtét, úgy ez a probléma rendbejöhet. Édesanyám jelenleg az arc jobb oldalán nyitott szájüreggel él, tehát szájpadlás és felső fogazat nélkül, az állandó gyulladás miatt antibiotikumokat szed, és hatalmas csonteredetű fájdalmai vannak.
Kérdéseim a következők:
Ön szerint felelősségre vonható-e az onkológus amiatt, hogy nem kellő szakmai körültekintéssel járt el az infúziókúra megkezdése előtt, mivel a klinika professzora szerint is túl korai volt a foghúzás utáni 6. napon megkezdett kezelés, lévén, hogy a csonthártya még nem gyógyult be. Okozhatta-e kizárólag ez a tévedés édesanyámnál az ilyen fokú csontelhalást Ön szerint? Illetve van e értelme ez irányban vizsgálatot indítani? Visszanyerhető-e legalább részben az a vagyoni kár, melyet eddig el kellett szenvednünk, és várható a jövőben érni fog? (orvosok orvosságok, alsó-felső műfogsor, utazási költségek, stb) Tényként kell még az is közölni, hogy édesanyám semmi ez irányú felvilágosítást nem kapott a kezelés megkezdése előtt, hogy a gyógyszernek ilyen durva mellékhatásai is lehetnek, és az ilyen fokú állkapocs elhalást az említett gyógyszer mellékhatásai között sem említenek! Valamint a kezelés időtartama alatt, tehát 15 hónapig egyszer sem küldte el kezelő onkológusa fogorvosi felülvizsgálatra!
Felelősségre vonható-e esetleg az illetékes gyógyszergyár, hogy ezt a mellékhatást is maximum csak rendkívül diszkréten közli, még akkor is, ha előfordulása rendkívül ritka? (bármelyik kezelőorvosa szörnyülködik állapotát látva, a kisváros orvosberkeiben ahol lakunk, édesanyám esete hirhedt) Valószínűleg, ha kellő felvilágosítást kapunk, a mellékhatásokat illetően, nem ezt a gyógyszert választjuk!. Véleményem szerint - mint laikus - ha csak egy esetben is - mint édesanyám esetében egy gyógyszer többet árt, mint használ (noha magára a csontrákra perfekt volt) - azt nem kellene alkalmazni!?
Persze ennek a kérdésnek az eldöntése nyilván szakembert kíván, és ebben kérném a segítségét.

Tisztelettel, válaszát előre is megköszönve:

Müller Andrea

Hirdetés
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.01.20. 18:35 | Válaszolok | #58287
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Szilágyi Kinga!

Ha már Ön felvette a kapcsolatot egy ügyvéddel, akkor én semmi szín alatt nem kívánok a kolléga úr ügyébe avatkozni. Ezt egyébként a kamarai etikai szabályzat is tiltja.
2013. január 20.

Üdvözlettel: dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Szilágyi Kinga2013.01.19. 23:29 | Válaszolok | #58254
Szilágyi Kinga

Tisztelt Ügyvéd úr!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz.
Édesapám novemberben favágás közben balesetet szenvedett, egy lepattanó fadarab nekipattant a combjának, egy lyukat ejtve a bal combján. Vérzéssel alig járt a történet, fájdalommal viszont annál inkább.
Elment a helyi sebészetre, ahol mindenféle vizsgálat nélkül felírtak neki kenőcsöt, azt mondták kenegesse, jegelje, pihenjen.
Édesapám több alkalommal visszament és nem szűnő nagy fájdalmakról számolt be, amit továbbra sem kezeltek semmilyen formában, és továbbra sem történt UH, röntgen vagy egyéb vizsgálat. Hazaküldték minden alkalommal, hogy ne legyen türelmetlen, majd meggyógyul.
Ezt követően most januárban megelégeltem a helyzetet és elvittem édesapámat dr. Máté Miklós sebész úrhoz, a Bártfai u.-i rendelőbe, aki azonnal elküldte őt ultrahangra. Az UH 8 cm-es izomrupturát talált és fascia sérülést, a vérömleny már felszívódott.
Dr. Máté Miklós sebész úr véleménye azt volt, hogy azonnali UH vizsgálatot követően azonnali feltárást igényelt volna az eset, viszont 2 hónap után már nem feltárható.
Véleményem szerint a sebészeten hibáztak és felületesen kezelték édesapám esetét, akinek így a lába semmiképp sem fog olyan mértékben, ütemben és véglegesen fájdalommentesen meggyógyulni, mint ha azonnal szakszerű beavatkozást végeztek volna. Édesapám 62 éves, de az eset óta is folyamatosan sántít, és folyamatosak a fájdalmai.
Azért fordultam Önhöz, mert kártérítéssel kívánok élni a sebészet felé, és már felvettem kapcsolatot ügyvéddel is, aki azt mondta, hogy egy igazságügyi orvosszakértő, illetve szakorvos írásbeli alátámasztott szakvéleményével minden további nélkül elindítható az eljárás.
Ezúton szeretném kikérni az Ön véleményét is az esetről.
Várom visszajelzését,
Köszönettel,

Szilágyi Kinga

Szilágyi Jozsefné2013.01.14. 19:05 | Válaszolok | #58017
Szilágyi Jozsefné

Tisztelt Ügyvéd Úr!!

Köszönöm a rögtöni válaszát.Ahogy a hohelyzett rendezödik,telefonon egyeztetést kérek Önntöl.személyes találkozásra.Szilágyi Jozsefné

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2013.01.13. 10:08 | Válaszolok | #57986
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Szilágyi Józsefné Asszony!

Az egészségügyi dokumentáció alapján lehet véleményt mondani. A fertőzés bekövetkezhet a beavatkozás elkerülhetetlen szövődményeként, azaz mintegy kockázatként és bekövetkezhet orvosi mulasztás következményeként is. Hasonlóképpen vizsgálandó, hogy a fertőzés felismerése és idejében történő ellátása során az orvosok az elvárható gondossággal jártak-e el. Előzőek megítéléséhez a teljes orvosi dokumentáció áttanulmányozása és a betegnek a történtekre vonatkozó részletes előadása szükséges. Amennyiben gondolják, keressenek meg. Mivel a leírás szerint a műtét 2008. augusztusában történt, figyelni kell az elévülésre is.
2013. január 13.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Szilágyi Jozsefné - Előzmények2013.01.12. 20:26 | Válaszolok | #57976
Szilágyi Jozsefné

Tisztelt úgyvéd úr!

szeretném a véleményét kérni mit tegyünk tereljük jogi utra azesetünket vagy sem???
Férjemet 2008 augusztusban jobboldai csipőprotézis behelyezésével mütöték,1-2 honapig járt bár apro fájdalmakra panaszkodott.Majd hatalmas gyulladás keletkezett a sebben,amit félig kinyitottak,és kitisztitottak.Ez töbször megismétlödött,majd teljes feltárással megint.2009-ben eltávolitották a protézist és rögtön kapott egy ujjat.A kálvária a fent leirt modon megismétlödött,annyi különbséggel hogy a seb nem is zárult állandoan váladékozott.2010 január honapban ismételten eltávolitották a protézist a seb egy éve nyitvaés váladékozik.2010 december honapban a föorvos megnézte a férjem és aztmondta hogy sajnos nagyon ritkán de elöfordul a férjemmel történt eset én csendesen megjegyeztem hogy már 4 éve?? Láttam a meglepödést az arcán véleményem szerint fogalma sem volt az elözményekröl. aztmondta hogy azzonnal feltáro tisztito mütétett kell elvégezni mert csontszilánkot talált a röntgenen,és a kezelö orvos még decemberben elvégzi,Nos ez nem történt a mai napig se meg.Az orvost nagy nehezen elértem,megigérte hogy most pénteken felhiv nem tette megezt sem mint véleményem szerint annyi mást sem.Többen mondták ismeröseim hogy miért nem ,megyünk másik doktorhoz de kérdem én ilyen 4-éves kálváriával ki vállalná fel a férjemet?? Várom szives véleményét Szilágyi Jozsefné

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü