Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Orvosi műhiba fórumon: szilágyi - Füle [9. oldal]
részletek »

Orvosi műhiba fórum: szilágyi - Füle [9. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum
Keresett kifejezés
Keresés
szilágyi jozsefné2013.01.12. 19:46 | Válaszolok | #57974
szilágyi jozsefné

nem egy át az üzenet-

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos2012.12.28. 20:50 | Válaszolok | #57565
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Özvegyasszony, Tisztelt FÓRUMOZÓK!

Az alábbiakat korábban már többször leírtam, ezúttal megismétlem:

Jelen fórum keretében hozzám intézett kérdéseikre a rendelkezésre bocsátott információk alapján megkísérlek válaszolni, véleményemet megosztani.
Semmiképpen nem hagyhatom nyilvánosan az olyan esetleírásokat, sőt rendszerint nem is reagálok azokra, melyekben konkrét orvosok, kórházi osztályok vannak megnevezve (orvos neve megjelölve vagy egyéb adatok alapján az orvos egyértelműen, de legalábbis esetlegesen beazonosítható), sőt az ilyen üzeneteket törlöm. Teszem ezt annak okán, mivel az orvosoknak eleve nincs lehetőségük a reakcióra, márcsak az orvosi titoktartás kötelezettségének okán sem. Márpedig ilyen feltételek mellett nem tartanám korrektnek, ha a tevékenységüket kifogásoló, vagy bármely egyéb véleményt írnék róluk ill. a munkájukról, mindamellett, hogy nincs okom kétségbe vonni, amit jelen fórum keretében bárki (beteg, hozzátartozó) leír.
Másrészről meg kívánom előzni, hogy bárki személyiségi jogsértés, vagy bármely más okból jelen fórumon megjelentek alapján ill. miatt jogvitába keveredjen.

Kérek mindenkit, hogy fentieket vegyék figyelembe, s tartsák tiszteletben.

Előzőek okán az Özvegyasszony megjelöléssel érkezett kérdést is kénytelen voltam törölni.

Budapest, 2012.12.28.

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Özvegyasszony által írtakra röviden az alábbiakat lehet rögzíteni:
A daganatos betegségek esetén alkalmazott onkológiai kezelést számos tényező befolyásolja, elsődlegesen a daganat szövettani típusa, a stádium, azaz hogy a daganatos betegség mennyire előrehaladott, a beteg állapota ? pl. operálható-e,- ill. a szakma szabályai szerint lehetséges alternatívák keretén belül a beteg kívánsága.
Az Ön által elírtak alapján nem lehet véleményt mondani az onkológiai kezelés megfelelőségéről. Az Ön által leírtak szerint ahol kezelték, nem operálták meg, mert keringési-légzési állapota alapján úgy ítélték meg, hogy nagyobb kockázattal járna az operáció, mint amely hasznot azzal el lehetne érni. Egy másik orvos később mást mondott (utólag). A leírtak alapján nyilván nem lehet megítélni, hogy kinek lehet igaza, de megjegyzem, utólag mindig könnyebb visszamenőlegesen a helyes útra rámutatni, persze lehet, hogy a professzor annak idején jobb kezelést biztosított volna.
Férje halála előtti ellátásáról végképp nem lehet bizonyosat mondani az orvosi dokumentáció ismerete nélkül. A halottvizsgálatot végző orvosnak meg kell győződnie a halál beálltáról. Ha a beteg ? mint ahogy írja ? citromsárga volt, annak nyilván meg volt az oka, kézenfekvő ok a májáttét. A halál közvetlen okaként az esetek túlnyomó részében keringési ? légzési elégtelenség van feltüntetve.
A szilikózissal kapcsolatban sajnos szintén nem tudok érdemben állást foglalni. 1986-ban nyilván nem volt tüdőáttéte a férjének, nem tudom, hogy nem értett-e félre valamit a boncolást hitelesítő orvos véleményével kapcsolatban. Ha nem, ez nyilvánvalóan téves állítás volt.
Ön azt írja, hogy okirathamisítás történt, de a feljelentést elutasították. Igazságügyi orvosszakértői vélemények is születtek, melyek nem találtak orvosi mulasztást.
Ön ezek szerint megkísérelte kivizsgáltatni férje halálának és korábbi kezelésének körülményeit, melynek során nem az Ön által vélt eredményre jutottak a hatóságok. Kérdésére válaszolva ilyen körülmények mellett nem hiszem, hogy az én segítségemmel jelenlegi helyzetben előbbre tudna jutni.
2012. december 28.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.28. 20:08 | Válaszolok | #57564
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Borka57 !

A SM valóban nem gyógyítható, tudomásom szerint a jelenlegi kezelésekkel a betegség heveny fellángolásait próbálják ritkítani és rövidíteni, ill. a betegség progresszióját lassítani. A teljes orvosi dokumentáció neurológus szakorvos általi alapos elemzés lenne szükséges annak megítéléséhez, hogy ha korábban diagnosztizálják a betegséget, akkor a jelenlegihez képest a megfelelő kezelés vélhetően változtatott volna-e férjének az állapotán, s ha igen, milyen mértékben.
A diagnosztikus tévedéssel kapcsolatban olvashat a honlapomon: petrassydr.hu/diagnosztikus-tevedes.html

A perköltségekről, ill. esetleges költségkedvezményekről szintén: petrassydr.hu/tajekoztato.html

2012.12.28.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.28. 19:59 | Válaszolok | #57563
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Horváth András Úr!

A leírtak alapján lehetséges, hogy orvosi mulasztás történt, de ezt az orvosi dokumentáció ismeretének hiányában biztonsággal állítani nem lehet. Önmagában nem műhiba, hogy a terhesgondozás során nem ismerték fel a nyakra tekeredett köldökzsinórt. Az ellátás leginkább kifogásolható részének az tűnik, mikor felesége május 1-jén bekerült a kórházba. Ha ekkor a magzat oxigénhányos állapotára utaltak a vizsgálati leletek, s ennek ellenére nem, ill. csak késedelmesen végezték el a szükséges beavatkozásokat, akkor valószínűsíthetően orvosi mulasztás történt. Sajnos azonban fel kell hívnom a figyelmét, hogy 2002. év májusa óta már több mint 10 év eltelt, azaz a kártérítési igény minden bizonnyal elévült.
Javaslom olvassa el a honlapomon a vonatkozó oldalt: petrassydr.hu/id-korlatok-elevules.html
2012. december 28.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos
petrassydr.hu

Borka572012.12.27. 15:41 | Válaszolok | #57535
Borka57

Tisztelt Ügyvéd Úr.

Férjemnél 2005-ben agyi infarctust állapítottak meg,azóta készült több koponya CT és MRI látta több neurológus,és ideggyógyász.2005-től félévente vasc.inf. kezelést kapott,az állapota nem javult,folyamatosan romlott.A kezeléseken mindig jeleztem az orvosnak a folyamatos állapot romlást,megkérdeztem hogy a férjemnél miért nincs semmilyen javulás,választ nem kaptam. 2012.szeptemberében az infuzió kezeléskor egy fiatal orvos jött megvizsgálni a férjemet,aki elsőre,ránézésre megmondta,hogy szerinte nem agyi infarctus a betegsége, a kora mikor megbetegedett, a tünetek és a járása véleménye szerint szklerózis multiplex betegségre utal.
Azóta elkészült a nyaki és háti gerinc MRI vizsgálat mely igazolta az orvos véleményét.Tudom nem lehet jelenleg gyógyítani ezt a betegséget,de ha tudunk róla tehettünk volna azért,hogy a betegség kezdetekor az állapotát minél tovább fenntartsuk,tőlünk ezt a lehetőséget elvették.
A kórházban ahol 2005-ben megállapították az infactust és a kezeléseket kapta a neurológia mellett, SM centrum működik a vezető főorvos ugyan az.A nyaki MRI után át kerültunk az SM centrumba/gyakorlatilag másik ajtón kell bemenni ugyan oda/ ahol közölték azt amit addigra már mi is tudtunk,nincs gyógymód.Szeretném tudni kérhetünk-e kártérítést,ha igen a költségeket is szeretném tudni.Válaszát előre is köszönöm. Borka57


Hirdetés
Horváth András2012.12.25. 17:09 | Válaszolok | #57497
Horváth András

Tisztelt Ügyvéd úr!
A véleményét szeretném kérni,nejem 2002 05 02-án császármetszéssel szült a B-A-Z megyei Szikszó város kórházában.Sajnos a gyermek mint később tudomást szereztünk apgar 6-tal született,oxigénhiányos állapottal.A köldökzsinor a nyakára volt tekeredve amit a terhessége alatt a rendszeres felülvizsgálatok elenére sem vettek észre.A nejemnél 2002 05 01-én jelentkeztek a szülési fájdalmak,ezen a napon a délutáni órákban hatkor mentő vitte be a kórház szülészeti osztályára.Mivel május elseje volt csak ügyeletes orvos volt ben aki nem vállalta a beavatkozást.A fogadott orvosa csak a hajnali órákban ment be a kórházba és inditotta el a szüléshez szükséges beavatkozást.A gyermekünk sajnos halmozottan fogyatékos(aútista-epilepsziás-mentálisan retardált,szavakat nem mond nem beszél,szobatisztasága nem alakult ki.A tanácsát szeretném kérni mert pert fontolgatunk a kórház ellen.
Üdvözlettel,Horváth András

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.17. 15:30 | Válaszolok | #57263
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Füle László Úr!

Ez esetben sajnos nekem nincs lehetőségem sem véleményt, sem tanácsot mondani, mert az az ügyvédi etikai szabályzatba ütközne.
Bp. 2012.12.17.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Füle László2012.12.17. 14:21 | Válaszolok | #57259
Füle László

T.Ügyvéd ur! Igen van, de ugy tünik, ő nem tud mit csinálni!!!

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos - Előzmények2012.12.17. 10:58 | Válaszolok | #57249
Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Tisztelt Füle László Úr!

Kérdésem az lenne, hogy van-e jogi képviselője a perben?
Bp. 2012.12.17.

Üdvözlettel: Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos

Füle László2012.12.14. 14:16 | Válaszolok | #57116
Füle László

Tisztelt Ügyvéd Úr!
2009 óta van folyamatban mühiba perem.A Biróság elrendelte az igazságügyi szakértői vizsgálatot.
melyen 2011.12.13-án voltam.
Azóta több tárgyalási nap lett kitüzve,de a szakértői intézet jelenleg sem/1 éve/készitette
el a szakvéleményt.
Kérdésem az lenne,hová forduljak,milyen módon tudjuk a szakvélemény mielőbbi benyujtását
kieszközölni./A birónő nem tud mit csinálni/


Tisztelettel: Füle László

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü