Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
részletek »

Orvosi műhiba fórum előzmények - Háriné Eszéki Marianna [75680]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Orvosi műhiba fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Orvosi műhiba fórum » Előzmények
Keresett kifejezés
Keresés
Háriné Eszéki Marianna - Előzmények2018.10.22. 13:36 | Válaszolok | #75680
Háriné Eszéki Marianna

Kedves Éva!

Mi az orvos neve? Nagyon ismerős helyzet. Nálam megvolt a hepatojejustomia, de tályogot kaptam, azóta kínlódok. Facebookon privátban küldd el, gyanítom ugyanaz.

Köszönöm

M.né Éva2012.10.17. 20:20 | Válaszolok | #55306
M.né Éva

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Véleményét szeretném kikérni a következő esetben.
2012. szeptember közepén laparoscopos epekő eltávolításra feküdtem be az általános sebészetre, mivel rutin műtétről volt szó nem volt választott orvosom. A beteg felvételnél közölték velem az orvos nevét. Az orvost egyszer sem láttam, a műtét előtt nem keresett fel. Sem a műtétről sem az esetleges szövődményekről nem kaptam felvilágosítást. Természetesen a felvételi irodában egy halom papírt írattak velem alá kötelező dokumentáció címen. Az altató orvos keresett meg a műtét előestéjén. Ő az altatással kapcsolatos kérdéseimre válaszolt. A műtét megtörtént, majd akkor este nagyon rosszul éreztem magam és a hasi drénen és mellette is nagy mennyiségű epecsorgás volt tapasztalható. Az UH lelet 25x15 cm -es folyadékgyülemet ír le. Másnap ERCP vizsgálat során kiderült hogy az epevezeték csonkja nem jól záródik és a Cysticus csonk Stentel történő áthidalása történt. A beavatkozás során az is kiderült, hogy a cholecysta ágyban egy 7-8mm-es ovális valami is van, amit nem tudnak megmondani hogy mi lehet. Az operáló orvos sem arról nem tájékoztatott, hogy a műtét során az epehólyag kiszakadt sem arról, hogy az epecsorgásnak milyen szövődményei lehetnek. Tulajdonképpen a kezelésemet az osztályvezető főorvos végezte. A 3 napos rutin műtétből 2 hetes kórházi kezelés lett, amit tetőzött az, hogy az esedékes stent kivétel során a kontrasztanyagos ERCP vizsgálat kimutatta, hogy a közös epevezeték jelentősen beszűkült, aminek egyértelműen oka, idézem: epecsorgás következtében kialakult környezeti gyulladásos-heges folyamat okozhatja. Jelenleg folyamatos megfigyelés történik, és előre tervezetten az első műtétet követően reconstructiós műtét javasolt (valószínűleg hepatojejunostomia). Az operáló orvos mindezekről semmit nem mondott, sőt meg sem keresett. Úgy gondolom a szakmai hibák mellett etikai vétség is történt az ellátásom során. Arról nem beszélve, hogy az epehólyag ágyban az 7-8 mm-es valami még mindig ott van, amit továbbra sem tud senki megmondani, hogy mi lehet: kiesett epekő, leszakadt csepleszdarab, betokosodott haematóma, akármi?
Tisztelt Ügyvéd Úr azt szeretném megkérdezni a leírtak alapján, mi az ami még belefér a szövődmény kategóriába és mi az ami már nem? Az etikai hiányosságokat, ha történtek, hogyan lehet bizonyítani?
Válaszát előre is köszönöm!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü