Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírességek - műhibák képes leírás - Orvosi műhiba.tlap.hu
részletek »

Hírességek - műhibák - Orvosi műhiba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Hírességek - műhibák
Keresés
Találatok száma - 20 db
Francia válogatott futbalista 32 éve kómában orvosi műhiba miatt

Francia válogatott futbalista 32 éve kómában orvosi műhiba miatt

A francia válogatott futballista Jean-Pierre Adams 1982-ben rutinműtétre érkezett a lyoni kórházba, de nem várt következményei lettek altatásának, amit pár órásra terveztek. Adams az elmúlt 32 évet öntudatlanul töltötte, és még most sem tudták kihozni a kómából, idézi fel a Guardian a történetet. A 22-szeres válogatott Adams térdsérülése miatt ment műtétre, ami altatással járt. Az altatásból azonban nem ébredt fel orvosi műhibák sorozata miatt. Az altatóorvos nem a megfelelő gyógyszert választotta, ráadásul nem is tudott rendesen figyelni Adamsre, mert hét másik pácienssel is foglalkozott ugyanebben az időben. A műtétet nem is megfelelő ágyon végezték, az operációt pedig egy tapasztalatlan gyakornok vezette. Az orvost később elítélte a bíróság.

Kiengedték a börtönből Michael Jackson orvosát

Kiengedték a börtönből Michael Jackson orvosát

Kiengedték a börtönből Jackson orvosát Kiengedték a börtönből Conrad Murrayt, az orvost, akit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítéltek el 2011 novemberében. Az egykori kardiológus - akit Michael Jackson haláláért tettek felelőssé - két évet töltött le négy éves börtönbüntetéséből. Az orvos távozását hivatalosan is megerősítették, a seriff hivatal közlése szerint hétfőn délben hagyta el a los angelesi büntetés-végrehajtási intézményt. Michael Jackson 2009. június 25-én halt meg a Murray által beadott, végzetes dózisú propofoltól. Az énekes évekig a nyilvánosság elől visszavonultan élt, de halálát megelőzően nagy visszatérésére készült a londoni O2 arénába tervezett koncertjével. Felkészülése alatt Conrad Murray volt személyes kezelőorvosa.

Orvosi műhiba okozta Gőgös Károly író halálát ?

Orvosi műhiba okozta Gőgös Károly író halálát ?

Gőgös Károly tüdőembóliát kapott egy vérrög következtében. Felesége állítja, a férfi azért halt meg, mert műtétje miatt nem kapta meg létfontosságú gyógyszerét - írja a Blikk. A többi közt a Meghalt Máté és Bernadett című könyv szerzője egy sikertelen szállodaépítési terv után omlott össze pszichésen és fizikailag. Szélütést kapott, ami miatt minden nap vérhígítót kellett szednie. Tavaly novemberben az orvosok vesekövet találtak nála, és úgy döntöttek, megműtik. A műtétre készülődve leállították a vérhígító adagolását, a gyógyszert azonban nem helyettesítették semmilyen más készítménnyel - állítja Éva asszony, aki a rutin-vesekőműtét után néhány nappal elveszítette férjét, mert vérrög keletkezett a lábában, ami tüdőembóliát okozott.

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
Tóth Vera - orvosi műhiba miatt hízott el ?

Tóth Vera - orvosi műhiba miatt hízott el ?

Orvosi műhiba miatt hízott el Tóth Vera. Ezzel a címmel számolt be a Borsonline az énekes kilókkal folytatott ismételt küzdelméről. A sikeres fogyókúrákról korábban már beszámolt a bulvármédia, arról azonban előzőleg nem írtak, hogy ezt orvosi műhiba okozta volna. A megasztár véleménye szerint egy gyerekkori gyógyszeres kúra, s nem genetikai adottság a hízékonyságának az oka ...

Michael Jackson

Michael Jackson

Michael Jackson világsztár 2009. június 25-én altató-túladagolásban meghalt. A Los Angeles-i esküdtszék bűnösnek mondta ki magánorvosát, Conrad Murray-t gondatlanságból elkövetett emberölésért. A vád tanújaként a Columbia Egyetem egyik professzora 17 súlyos orvos-szakmai hibát jelölt meg, melyek az énekes halálához vezettek. Vajon milyen megítélése lett volna az esetnek, ha Magyarországon történik ? Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos kommentárja.

Agárdi Szilvia, a Voice versenyzője

Agárdi Szilvia, a Voice versenyzője

Békés falucskában, Várvölgyön lakik a Voice bájos versenyzője, aki alig látó, mert egy orvosi műhiba miatt hat hónaposan jött világra. - Így történhetett, hogy a szemem még nem tudott teljesen kifejlődni. Ennek vannak előnyei és hátrányai is - mondta, majd mosolyogva megmagyarázta: - Előny, hogy nem látom azt, amit nem kéne: a ronda dolgokat. A tizenhét éves lány Keszthelyen tanul, egy közgazdasági szakközépiskolában, látó gyerekek közt. - Általánosba is látók közé jártam - mesélte. - Szeretem, mert köztük teljes embernek érzem magam. Ugyanúgy jegyzetelek, és a tesiórán is részt veszek, ahogy tudok. Befogadtak, és én is igyekeztem beilleszkedni. Elfogadom a segítséget, de igyekszem mindent magam megoldani. Mivel nem vagyok teljesen vak, a Braille-írást nem is ismerem. Egy olvasótévé nevű gép alá rakom a tankönyvet, amit vesz egy kamera, és egy monitoron látom a felnagyított betűket. Így tudok írni is.

Orvosi műhiba okozta a basszusgitáros halálát

Orvosi műhiba okozta a basszusgitáros halálát

Az orvos a vád szerint nyolc ember halálát okozta gondatlanságból túladagolt fájdalomcsillapítókkal.2010-ben, 38 évesen hunyt el Paul Gray, a Slipknot basszusgitárosa (a zenekarban használt nevei: The Pig, illetve #2). Az őt kezelő orvos, Daniel Baldi most a Des Moines-i bíróság elé került; a vád az, hogy gondatlanságból összesen nyolc ember, köztük Gray halálát okozta azzal, hogy túlságosan sok fájdalomcsillapítót írt fel nekik anélkül, hogy kellőképpen felmérte volna ennek lehetséges orvosi következményeit.

Jaksity Kata

Jaksity Kata

Budapest - Jaksity Kata megdöbbentő titkot árult el a hot! magazinnak: tizenhárom éve, egy orvosi műhiba miatt elvesztette az első gyermekét. Hirdetés. Azóta is magát ostorozza a történtekért; azt mondja, ha utánaolvas, idejében rájön az orvos helyett, hogy terhességi toxémiában szenved. És ezzel meg is menthette volna Viktória életét - mert így nevezte volna a kislányát, ha élve születik.

Phil Collins

Phil Collins

A munka első fázisában szó sem volt arról, hogy az egyébként kiváló dobos ütőt ragad majd, Phil kezdetben csak énekelte a dalokat és irányította a munkálatokat. Különösen bosszantó lehetett ez neki, hiszen pár éve egy hátfájás miatt feküdt kés alá, az operáció azonban olyan rosszul sikerült, hogy a zenész keze szinte teljesen érzéketlenné vált. Collins nem tudja kinyitni az autója ajtaját, az evőeszközöket sem tudja használni. - Lövésem se volt, hogy képes vagyok-e még játszani. Ez az első alkalom, hogy újra játszom, amióta rosszalkodik a kezem. Az egyik próbán aztán nekiveselkedtem. Először nagyon utáltam, hogy be kell kötnöm a bal kezem, mert egyszerűen képtelen voltam vele szorítani. Teljesen össze kellett szalagoznom a karomat, hogy képes legyek dobolni. Úgy néztem ki, mint Dr. Strangelove, a bal karom teljesen külön életre kelt, és az ütőt hozzá kellett kötni a kezemhez. Imádok így zenélni! A nyolcszoros Grammy-díjas énekes elképesztő akaraterejét mutatja, hogy végül kilenc dalt is feldobolt a lemezére, és még a szakértők sem hallottak egyetlen hibát sem a felvételen. Az 59 éves angol zenész máshogy nem is juthatott volna ilyen messzire: maximalizmusa és kitartása egyszerűen nem ismer határt. A kopasz muzsikus kérlelhetetlensége ellenére is igazán szerethető figura. Lehet, hogy a hallása és az ízületei leromlottak, a humora azonban mit sem kopott az utóbbi évtized

Hirdetés
Műhiba miatt amputálták a síző lábát

Műhiba miatt amputálták a síző lábát

Legalább százezer eurós kártérítést követel Matthias Lanzinger osztrák síző, akinek májusban egy bukás miatt amputálni kellett a bal lábszárát. A nemzetközi szövetség mellett a norvég szervezőket és azt az oslói kórházat is bepereljük, amelyben orvosi műhiba előzte meg a csonkolást - jelentette be a 27 éves versenyző ügyvédje. Az utólagos szakértői vélemény kimondta, hogy több mulasztás vezetett Lanzinger lábának elvesztéséhez a baleset után, amely a norvégiai Kvitfjellben rendezett szuperóriás-műlesikló Világkupa-futamon történt. Többek között a kórházba szállítást elfogadhatatlan késlekedés előzte meg, ráadásul a versenyző hiányos ellátásban részesült Oslóban.

Orvosi műhiba miatt sebhelyes Dolhai Attila arca

Orvosi műhiba miatt sebhelyes Dolhai Attila arca

Másképpen című műsorában Joshi Bharat arról kérdezte Dolhai Attilát, amiről eddig senki soha. A musicalszínész pedig elmondta, mitől sebhelyes a mai napig az arca. Joshi arra volt kíváncsi, hogyan keletkeztek a sebhelyek Dolhai Attila arcán. A musicalszínészen látszott, hogy fájdalmas emlékeket kavar fel benne a kérdés, de elmesélte a hegek történetét. Attila elmondta, hogy huszonévesen a pubertáskori pattanások nyomait szerette volna eltüntetni, és úgy tűnt, egy orvos tud is erre megoldást. Egy savas hámlasztást javasolt, és azt állította öt nap alatt rendbejön a bőröm. Nem így történt. Nagyon csúnyán behegesedett, mintha egy forró vasalót tettek volna rá, úgy nézett ki hónapokig - emlékezett vissza a híresség.

Bill Haley orvosi műhiba miatt vesztette el egyik szemét

Bill Haley orvosi műhiba miatt vesztette el egyik szemét

'Nem tettem sok mindent életemben, csak életet adtam a rock and rollnak. Szeretném, ha emiatt emlékeznének rám' - mondta a régi szép időkre emlékezve az idősödő Bill Haley. A 30 éve, 1981. február 9-én elhunyt énekes a rock and roll úttörője és egyik mellőzött hőse: az ő Rock Around The Clock című dalától számítják a rock korszak kezdetét. William John Clifton Haley 1925. július 6-án született. Kiskorában orvosi műhiba miatt egyik szemére megvakult, bátortalanságának leküzdésében a zene volt segítségére. www.petrassydr.hu

Veress Róbert

Veress Róbert

Veress Robi egy csapásra a Csillag születik sztárja lett! Arról viszont tapintatosan nem esett szó a műsorban, hogy miért áll olyan furcsán, miért mozog olyan esetlenül. Hét hónapra született és későn rakták be az inkubátorba - hangzik a rövid magyarázat. 'Emiatt oxigénhiány lépett fel az agyamban, és a mozgásközpontban okozott valami problémát - mondja a fiatalember.

Michael Jackson

Michael Jackson

A pop királyának halálát állítólag gyilkos 'koktél' okozta. Orvosa halálos adag, elsősorban kórházi használatra kifejlesztett altatót írt fel az álmatlanságban szenvedő énekesnek. A propofol mellett a halottkém még legalább hétféle gyógyszert talált Jackson szervezetében, nyugtatókat, élénkítőszereket, antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítót is. A hivatalos halotti jegyzőkönyv szerint sem a gyógyszerek adagolására nem figyeltek, sem pedig a gyógyszerek használatához szükséges eszközöket nem használtak.

Andy Warhol

Andy Warhol

Andy Wahol a XX. századi amerikai képzőművészet és popkultúra legismertebb, legkörülrajongottabb alakja, a pop-art koronázatlan királya volt. Az amerikai álom megtestesítőjét látták benne, akinek művészete jelentősen befolyásolta a XX. század látásmódját, értékszemléletét. 1968 júniusában Valerie Solanas, egyik filmjének szereplője háromszor mellbe lőtte. A súlyosan sebesült művész soha nem épült fel teljesen a balesetből, de végül 1987. február 22-én egy rutin epehólyag-műtétbe halt bele - feltehetőleg orvosi műhiba következtében.

Batthyány Kázmér

Batthyány Kázmér

A 2007-es Batthány-emlékévben mintha mindenki elfeledkezett volna arról, hogy az akkor 200 éve született Magyarország első felelős miniszterelnökének távoli rokona, a Szemere-kormány külügyminisztere, a család hercegi ágából származó Batthyány Kázmér is, aki a mai napig nem nyerte el méltó helyét a nemzeti panteonban. 1854. július 12-én - sérvműtétét követően, feltehetően orvosi műhiba következtében - váratlanul hunyt el. Kortársai szerint a halál - derékba törve egy tartalmas, sikeres életutat - a jövő reményteljes politikusától fosztotta meg a nemzetet.

Deák Bill Gyula

Deák Bill Gyula

Deák Bill Gyula bal lábát nagyon sok legenda és történet övezi, mivel máig sem lehet tudni pontosan, hogy mi is történt vele. 11 évesen az amputálásra valószínűleg azért került sor, mert focizás közben megrúgták, majd megműtötték, s orvosi műhiba következében elvágták az ütőerét, így egy hét múlva amputálni kellett. Bill így emlékszik vissza: Volt egy tályog a lábamon, amire az orvosok nem fordítottak kellő figyelmet. Ez elzárta a főütőeret, majd kialakult egy trombózis. Ezután elkezdett lilulni, zöldülni a lábam, majd egy hétre rá amputálták.[4]

Tuti menü