Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírhedett műhibák képes leírás - Orvosi műhiba.tlap.hu
részletek »

Hírhedett műhibák - Orvosi műhiba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: orvosi-muhiba.tlap.hu » Hírhedett műhibák
Keresés
Találatok száma - 13 db
Penicillinérzékenynek penicillint adtak - végzetes orvosi műhiba

Penicillinérzékenynek penicillint adtak - végzetes orvosi műhiba

Halált okozó foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetetés vétségében szerda kora délután kihirdetett elsőfokú ítéletében a Gyulai Városi Bíróság Varga László vezette tanácsa bűnösnek mondta ki Orosz Istvánt, a békéscsabai Réthy Pál Kórház orvosát. Ezért 1 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték az immár húsz éve dolgozó szülész-nőgyógyászt, amelynek letöltését 3 évre felfüggesztették. Emellett a bíróság összesen 400 ezer forint pénzbüntetést állapított meg. A doktor tavaly nyáron a békéscsabai kórházban penicillinérzékenysége ellenére olyan injekciót adatott be néhai Korom Istvánnénak, aki ennek következtében meghalt.

Kártérítés veszélyes szilikonmellekért

Kártérítés veszélyes szilikonmellekért

Egy francia bíróság azoknak a nőknek adott igazat, akik veszélyesnek minősített, ipari szilikonból készült mellimplantátumokat kaptak 2001 és 2010 között. A francia PIP (Poly Implant Prothese) cég olyan olcsó implantátumokat gyártott, amik orvosi szilikon helyett ipari szilikont tartalmaztak. A mostani perben azt a német céget ítélték kártérítésre, amelyik biztonságosnak nyilvánította a francia cég szilikonmelleit. A TÜV Rheinland korábban két Németországban indított pert is megnyert, a mostani elsőfokú ítélet szerint azonban az implantátumok eltávolításának költségeként fejenként 3000 euro kártérítést kell fizetnie. A céget hat forgalmazó és 1700 nő perelte összesen 50 millió euróra, mivel szerintük a vizsgálatoknak ki kellett volna szúrniuk a problémákat. INDEX hír 2013.11.14.

Orvosi műhiba magazin hírek
Benne felejtették a méhlepényt. Lehetséges-e ilyen műhiba?
Benne felejtették a méhlepényt.... Benne felejtették a méhlepényt. Ezen meghökkentő címmel tudósít egy magyar bulvárlap egy angliai műhibáról. "Egy frissen szült kismamában hagyták a méhlepényt az orvosok – az asszony két hónapon át szenvedett, mire rájöttek a bakira." foglalta össze a cikk a történteket. De vajon lehetséges-e, hogy egy szülészorvos megfeledkezzen a méhlepényről ? Műhiba!...
Orvosi műhiba a rokkantosítás során
Orvosi műhiba a rokkantosítás során Régebben rokkantsági nyugdíjat, 2012. évtől megváltozott munkaképességűek...
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott gennyedést a korábban tévedésből műtött mellben
Bennhagyott gumikesztyű darab okozott... Számos alkalommal lehet olvasni olyan (sokszor elképesztő) esetekről, mikor a...
107 milliós kártérítés műhiba miatt

107 milliós kártérítés műhiba miatt

107 milliós kártérítés a beteg fiú családjának Ákos oxigénhiány miatt születése óta sérült. Édesanyja néhány éve orvosi műhiba miatt kártérítési pert indított a Szent Imre kórház ellen. 13 évvel ezelőtt Gyöngyösi Anita gyermekének születésénél hibázott a kórház. A kisfiú többször oxigénhiányos állapotot szenvedett, belegabalyodott a köldökzsinórba, napokon át fuldoklott édesanyja pocakjában. Ákos emiatt súlyos agykárosodással született, tolószékbe kényszerült.

A klinika nyert a mobiltelefonos műhibaperben

A klinika nyert a mobiltelefonos műhibaperben

Jogerősen is pert nyert a Szegedi Tudományegyetem egy műhibaperben. A felperesek 10 millió forintot követeltek az intézménytől, a pert elvesztették, az ítélethirdetés után mégis fenntartották állításaikat. Az egyetem emiatt szánta rá magát, hogy kivételesen megszólal az ügyben. Az asszony első gyermekével volt terhes. A szülésnél gátmetszést hajtottak végre, közben, pontosabban az operáció végén, megszólalt az orvos mobiltelefonja ...

Formalint itattak a beteggel - újabb kirívú műhiba

Formalint itattak a beteggel - újabb kirívú műhiba

Túl van az életveszélyen az a soproni nyugdíjas asszony, akivel béltisztító folyadék helyett hígított formalint itattak műtétje előtt - november 16-án - az Erzsébet- kórházban. Most a budapesti toxikológiai intézetben lábadozik. A soproni kórház belső vizsgálatot indított.

Elvérzett a kismama Kecskeméten

Elvérzett a kismama Kecskeméten

Kecskemét - Nehezen dolgozzák fel a Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti szülészetén a hétfői tragédiát. A delmagyar.hu-nak nyilatkozó ápolók elmondták, teljesen megdöbbentek az eset hallatán, és nem tudnak napirendre térni a történtek felett. November 1-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által működtetett kórház Izsáki úti szülészetén elhunyt egy 26 éves, harmadik gyermekének életet adó édesanya. Az eddigi információink szerint a szülés normális módon zajlott, a fiatal anyuka egészséges gyermeket szült. Ezt követően azonban a szülőorvos nem tudta elállítani a vérzést, és hiába műtötték meg a kismamát, az éjszakai órákban belső vérzés következtében elhunyt az intenzív osztályon.

Bélsérülés császátmetszés közben? Terhességi mérgezés vagy műhiba

Bélsérülés császátmetszés közben? Terhességi mérgezés vagy műhiba

Vérmérgezésben halt meg egy fiatalasszony a győri kórházban, miután kilenc nap alatt nem vették észre, hogy császármetszéses ikerszülése közben megsértették a beleit, és széklete a hasába ürült - állítja az elhunyt asszony családjának ügyvédje. A kórház vizsgálódik, szerintük nem hibáztak, hanem a fiatalasszony egy néha halállal végződő terhességi mérgezés áldozata lett.

Mandulaműtétből nem ébredt fel a kisfiú

Mandulaműtétből nem ébredt fel a kisfiú

Az agyhalál állapotába került egy négyéves kunszentmiklósi kisfiú, miután mandulaműtétet végeztek rajta a kecskeméti kórházban 2005. április 13-án. A műtét után az altatóorvos észlelte, hogy légzési elégtelenség alakult ki a betegnél; a megnyitott légcsőben egy szövetdarabot, feltehetően egy manduladarabot találtak. Az oxigénhiány miatt nem sokkal később a kisfiú agya leállt. A szülők akaratának megfelelően a kisfiú átültethető szerveit - veséit, szívét, tüdejét - kioperálták. Egy hozzá hasonló korú, súlyú kisgyerek életét menthetik meg majd.

Hirdetés
Tüntetés műhiba miatt

Tüntetés műhiba miatt

Végső kétségbeesésében a Parlament előtt tüntetett egy anya. A harmincéves lánya számára az egyik magán fogorvosi rendelőben a fogorvos egy úgynevezett fogemelő alkalmazásáét javasolta az éjszakai fogcsikorgatás ellen. Mivel a készülék panaszokat okozott egy másik fogorvos kivette a készüléket, s kiderült: nem a megfelelő méretet helyezték fel. Az édesanya állítása szerint lánya állapota azóta napról napra rosszabbodik, alsó állkapcsa és nyelve hátrafelé tolódik, és a nyelőcsöve is szűkül, így az evés is nagy gondot okoz neki.

Tű a szívben - öt év múlva derült ki a műhiba

Tű a szívben - öt év múlva derült ki a műhiba

Elesett a szentegáti traktoros és jobb vállában elszakadtak a szalagok. Megműtötték, kötöződrótot is alkalmaztak meg tűződrótot. A műtét után három hónap múlva kellett visszamennie ismét, mikor eltávolították a fémeket a vállból, de tűződrótról akkor még szó sem volt. A 2001. szeptemberi zárójelentésen az 'alkalmazott terápia' címszó alatt a 'belső fémrögzítés eltávolítása (szeg, lemez stb.)' szöveg olvasható. Megnyugodva ment haza, hiszen úgy tűnt, minden fémet kivettek belőle, beleértve a satöbbit is. Öt évvel a rutinműtét után, kritikus állapotban, rohammentővel vittek be a férfit a Szívgyógyászati Klinikára, mert a vállában felejtett acéltűszerű drót átszúrta a szívét.

Elcserélt agyműtét - a beteghordó és  a szakápoló a felelős

Elcserélt agyműtét - a beteghordó és a szakápoló a felelős

2004. július 3-án történt, amikor is a szegedi II. számú kórházban elcserélték két idős ember leleteit, és tévedésből nem azon a betegen végeztek koponyaműtétet, akin kellett volna. A Szegedi Városi Ügyészség egy beteghordót, egy betegápolót és két orvost ültetett a vádlottak padjára. A Szegedi Városi Bíróság első fokon tavaly május 18-án hirdetett ítéletet. A bíró bűnösnek találta a beteghordót és egy szakápolót halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében. Az orvos vádlottakat bűncslekmény hiányában felmentették.

Lúgot itattak a kismamával - döbbenetes műhiba

Lúgot itattak a kismamával - döbbenetes műhiba

Savlekötő helyett maró folyadékot, erősen lúgos kémhatású kálium-hidroxidot itattak egy szülő nővel az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Podmaniczky utcai kórházában. A kismama 2010. február 12-én feküdt be az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Podmaniczky utcai kórházának szülészetére túlhordott terhességgel. A császármetszés előtt a szülésznő a műtét előtt egy pohárka folyadékot itatott vele, mondván az savlekötő, hogy később ne legyen gyomorégése. A folyadék elfogyasztása után a kismamának azonnal égni kezdett a szája és a torka, majd fulladni kezdett, és végül vért hányt. A súlyos lúgmarás tüneteire azt hitték, hogy allergiás reakció. Csak a gyomortükrözéskor derült ki, hogy lúgot itattak a kismamával. Ekkor intenzívre vitték a súlyos állapotban lévő édesanyát, majd rohammentővel a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiájára szállították, ahol megállapították: a gyomra és a nyelőcsöve is súlyosan károsodott. A kismama nyelőcsöve négy milliméteresre szűkült, máig nem tud rendesen nyelni, így enni sem.

Tuti menü